Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Medicul de familie de la Şuşani, confirmat cu COVID-19, A DECEDAT

Medicul Dumitru Constantin, în vârstă de 51 de ani, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt, confirmat cu COVID-19 pe 20 mai, a murit, luni, 15 iunie 2020, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”. Acesta era era medic de familie în localitatea Şuşani din judeţul Vâlcea.
Medicul avea mai multe comorbidităţi, respectiv obezitate, diabet zaharat de tip 2, hipertensiune arterială. El avea domiciliul în judeţul Vâlcea, iar după confirmarea infectării cu noul coronavirus a fost internat la o unitate medicală din Vâlcea, de unde a fost transferat, în stare gravă, pe 25 mai, la Institutul „Matei Balş”.
Dumitru Constantin era medic de familie la un cabinet din comuna Șușani, județul Vâlcea. El a fost testat pe 19 mai și internat inițial la Spitalul de Urgență din Slatina, iar apoi transferat la Vâlcea.
În data de 11 iunie a.c. a decedat mama medicului, în vârstă de 85 de ani, care era confirmată pozitiv cu COVID-19 şi a fost internată în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea.
Ministrul secretar de stat, Raed Arafat, trage un semnal de alarmă şi îi invită pe cei care pun la îndoială situaţia complicată în care ne aflăm la mai multă responsabilitate.

„Azi, colegii de la Serviciul Judetean de Ambulanta Olt isi iau ramas bun de la un medic care a lucrat in cadrul serviciului respectiv, dupa ce a pierdut lupta cu COVID 19. Tot azi, politistii de la IPJ Olt isi iau ramas bun de la un coleg politist care a cazut victima virsului SARS-COV 2. Recent ne-am mai luat ramas bun de la un coleg pompier din Constanta si doi colegi ambulantieri din Suceava, cazuti la datorie tot din in urma infectarii cu virusul SARS-COV 2.

In ultima perioada am asistat la discutii si atacuri pe retelele de socializare, si in media, in care personaje care nu au niciun habar ce inseamna medicina, ce inseamna pandemia si ce inseamna virusul cu care ne confruntam pun la indoiala actiunile medicilor si ale autoritatilor fara sa stie ce inseamna poregatire si raspuns in astfel de situatii, sau ce inseamna asumarea raspunderii de catre cei care iau deciziile cele mai grele in aceasta perioada.

Invit pe cei care pun la indoiala situatia in care ne aflam, mai ales cei care spun insistent ca este vorba de o „farsa”, sa priveasca in ochi familiile celor cazuti la datorie, si sa le spuna direct ca rudele lor au cazut la datorie din cauza unei „farse”!

Condoleantele mele familiilor!”, a postat Raed Arafat pe reţelele de socializare.