Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Magistraţii din Vâlcea dau decizii după ureche

Magistraţii Tribunalului Vâlcea îşi bat joc de vâlcenii care-şi caută dreptatea în instanţele vâlcene. Vâlceanca Găină Floarea a simţit pe pielea ei profesionalismul magistraţilor din Vâlcea. La ultima înfăţişare, preşedinta de comisie a obligat-o să plătească o taxă de timbru pentru plata daunelor cerute, doar pentru că nu ştia că legea a suferit modificări care o scutesc de la plata acestei taxe.

Vâlceanca se judecă cu societatea CEZ de aproximativ cinci ani, pentru o factură de 50 milioane lei vechi şi penalităţi pentru neplată de aproximativ 30 milioane lei vechi. Dosarul  s-a judecat în toate instanţele din ţară şi a ajuns spre rejudecare din nou la Tribunalul Vâlcea. În prezent, Găina Floarea se judecă cu CEZ pentru reconectarea la reţeaua electrică şi plata despăgubirilor morale în cuantum de 175.000 lei, respectiv 175 milioane lei vechi.

După câteva amânări şi o recuzare, vâlceanca a avut parte de o nouă surpriză. Preşedinta de comisie Dana Vişoiu a pus-o să plătească o taxă judiciară de timbru în cuantum de 50 milioane lei vechi pentru daunele morale cerute, în condiţiile în care legea specifică foarte clar că acestea nu sunt purtătoare de taxă de timbru.

Deşi avocata Nicoleta Asan s-a prezentat în instanţă cu legea-n braţe, Dana Vişoiu a refuzat să dea curs cererii avocatei pe motiv că ea nu a auzit de legea respectivă, mai mult chiar…a închis şedinţa publică din data de 22 iunie 2011 cu specificaţia ca reclamanta să precizeze, prin apărător, temeiul legal în baza căruia consideră că cererea de daune morale este scutită de la plata taxelor de timbru.

Preşedinta de şedinţă putea să-şi satisfacă curiozitatea şi să-şi îmbogăţească cunoştinţele pe loc, în şedinţa respectivă, dar a preferat să amâne ,,evenimentul” din motive numai de ea ştiute. Aceeaşi persoană a avut o mare nelămurire şi în privinţa reconectării reclamantei la reţeaua de energie electrică. Magistrata nu ştia cine ar trebui să o reconecteze: CEZ Distribuţie sau CEZ Vânzare, o enigmă pe care a rezolvat-o pasând responsabilitatea deciziei tot reclamantei.

,,… Reclamanta să achite taxa judiciară de timbru în cuantum de 5.111 lei şi timbru judiciar de în cuantum de 5 lei aferente cererii de daune şi să precizeze care dintre societăţile pârâte solicită să fie obligată la efectuarea reconectării locuinţei la reţeaua de energie, care dintre acestea să fie obligată la încheierea actului adiţional şi de la care dintre cele două societăţi pârâte solicită daune morale, se impune un termen nou de judecată”, toate acestea în condiţiile în care respectiva persoană a studiat întreg dosarul.

Găină Floarea are şi ea o nelămurire… ce caută o persoană atât de dezinteresată şi cu o pregătire atât de precară într-un tribunal.

Vâlceanca a explicat de nenumărate ori, prin avocat, că CEZ Vânzare trebuie să-i reactualizeze contractul aflat în vigoare şi în prezent, iar CEZ Distribuţie trebuie să facă reconectarea la reţea şi să plata daunelor morale. Avocata a vorbit, dar magistraţii au înţeles ce au vrut, dacă au înţeles. Deciziile date  arată că nu au înţeles nimic din dosar.

DANA NEDESCU