Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Locatarii de pe B-dul Nicolae Bălcescu au PROTESTAT împotriva deciziei de scoatere a asfaltului dintre blocuri

Săptămâna trecută, prin intermediul unui comunicat de presă, primarul Mircia Gutău făcea cunoscută hotărârea judecătorească ce afectează locatarii din blocurile 225, 50 şi 300 de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, din municipiul Râmnicu Vâlcea, vizavi de Liceul Tehnologic ”Oltchim”. Mai exact, este vorba de scoaterea asfaltului dintre blocurile respective, pentru a transforma parcarea din zonă într-un loc viran. La auzul veştii, locatarii au hotărât ca luni, 29 mai, să organizeze un protest. Astfel, zeci de persoane s-au adunat în faţa blocurilor. Oamenii au cerut să vadă hotărârea judecătorească pentru a o ataca împreună în instanţă. La faţa locului au sosit şi două echipaje de jandarmi.

Ce spune Judecătoria Râmnicu Vâlcea

Tot luni, 29 mai, prin intermediul unui comunicat de presă, judecătoria şi-a exprimat punctul de vedere cu privire la această situaţie.

„Având în vedere comunicatul de presă întocmit de Primăria Municipiului Rm. Vâlcea prin Primar în legătură cu soluţia adoptată în dosarul nr. 4997/288/2015 având ca obiect acţiune în revendicare formulată de reclamanta SC SOCOM SA în contradictoriu cu pârâţii MUNICIPIUL RM. VÂLCEA PRIN PRIMAR, ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI CĂMIN IACM, ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI BLOC 50 GARSONIERE, ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI BLOC 300 TRAIAN, pentru corecta informare a opiniei publice, Judecătoria Rm. Vâlcea formulează următorul punct de vedere:
Situaţia expusă în cuprinsul respectivului comunicat nu este veridică, iar aprecierile autorului comunicatului pe marginea acestui subiect sunt exagerate. Astfel, hotărârea judecătorească pronunţată în cauză nu a fost adoptată în mod iresponsabil, absurd sau „în birou, fără legătură cu realitatea din teren”. Dimpotrivă, dosarul este unul complex şi a fost soluţionat într-o perioadă mai mare de un an, în care s-a realizat un amplu proces de cercetare judecătorească, judecătorul cauzei administrând numeroase probe pentru lămurirea situaţiei de fapt (înscrisuri, martori, raport de expertiză, inclusiv cercetare la faţa locului, aşa cum rezultă din aplicaţia ECRIS).
Judecătoria Rm. Vâlcea reaminteşte că o hotărâre judecătorească nu se limitează doar la dispozitivul acesteia, ci cuprinde şi considerentele, motivaţia judecătorului, în speţă, hotărârea judecătorească este în curs de redactare.
În aceste condiţii, Judecătoria Rm. Vâlcea recomandă părţilor implicate într-o cauză sau persoanelor interesate de o soluţie adoptată într-un litigiu să se abţină de la comentarii publice referitoare la soluţie până la rămânerea definitivă a hotărârii sau, cel puţin, până la motivarea hotărârii, în funcţie de care se poate aprecia în cunoştinţă de cauză asupra justeţei soluţiei adoptate.
Precizăm că soluţia adoptată în dosarul nr. 4997/288/2015 nu este definitivă, iar dacă părţile din dosar nu vor fi convinse de motivaţia judecătorului cauzei, au posibilitatea exercitării căii legale de atac la Tribunalul Vâlcea.” se arată în comunicatul emis de către Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Edilul, Mircia Gutău: „Consider că este de datoria mea, ca primar, să-i informez pe cetăţenii Râmnicului, corect şi în timp real, de situaţia creată.”

În data de 31 mai, prin intermediul unui comunicat de presă, edilul Mircia Gutău, a declarat că apreciază punctul de vedere abordarea Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Acesta a mai subliniat faptul că materialul iniţial a fost “îmbogăţit” cu titluri menite de a atrage un senzaţional ieftin.

“Apreciez punctul de vedere şi abordarea pe care o are Judecătoria Râmnicu Vâlcea în comunicatul remis presei şi regret, în acelaşi timp, modul tendenţios în care acest material a fost ”îmbogăţit” cu titluri denigratoare de către unele mijloace media în căutare de senzaţional ieftin.
Doresc să subliniez că demersul comunicatului de presă transmis de Primăria municipiului la începutul săptămânii trecute a fost motivat strict de dorinţa de informare a celor 300 de familii care locuiesc în zonă asupra unei situaţii de moment, generate de o decizie nedefinitivă a instanţei, considerând – şi din proprie experienţă – că este important ca toate părţile implicate să aibă toate datele necesare pentru a putea acţiona în consecinţă. Îmi pun întrebarea dacă am ţine cont de sfaturile primite şi ne-am abţine de la a comenta o soluţie până când ea să devină definitivă, ce rost ar mai avea să comentăm după ce decizia este definitivă?
Sunt în continuare de părere că nu este firesc ca o întreagă comunitate să rămână fără o cale de acces, clar şi juridic trasată, în cele trei imobilele în care locuieşte, drept pentru care vom ataca la instanţa superioară decizia Judecătoriei Râmnicu Vâlcea. Până atunci, însă, respect soluţia dată şi, în lumina dispoziţiilor acesteia, am făcut o delimitare a proprietăţilor din zonă, pentru ca cei aproape 1.000 de locuitori afectaţi să realizeze ce li se poate întâmpla dacă nu se apără în instanţă şi dacă decizia instanţei rămâne definitivă.
Consider că este de datoria mea, ca primar, să-i informez pe cetăţenii Râmnicului, corect şi în timp real, de situaţia creată.” se arată în comunicatul edilului Mircia Gutău.