În urma unei reclamații primite, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Vâlcea a efectuat o acțiune de control la restaurantul Brothers Pub din Râmnicu Vâlcea, fiind constatate următoarele:
• utilizarea de produse și proceduri nesigure, respectiv la prepararea diverselor feluri de mâncare se utilizează tigăi cu depuneri de grăsime, ustensile cu mâner de plastic și lemn
• folosirea a diverse preparate culinare fără etichete cu elemente de identificare-caracterizare și data limită de consum
• lipsa evidențierii, în listele meniu, a ingredientelor cu potențial alergen, pentru fiecare preparat culinar și a preparatelor culinare obținute din produse congelate.
Pentru abaterile constatate s-au aplicat 2 amenzi contravenționale în valoare de 11.000 lei și au fost dispuse măsurile de oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate și oprire definitivă de la utilizare a produselor neconforme.
Lasă un comentariu