Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

La sfârşitul săptămânii se va face recepţia lucrărilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea

Avertismentul ferm al preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, nu a rămas fără rezultate.

În urmă cu două luni de zile, la solicitarea conducerii Consiliului Judeţean Vâlcea, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management pentru POR, a aprobat prelungirea, până la 31 octombrie 2016, a implementării proiectului „Reabilitarea Spitalului Județean de Urgență Vâlcea” și, până la 31 decembrie 2016, a proiectului „Mirajul Oltului – extinderea infrastructurii turistice de agrement a stațiunii Călimănești-Căciulata”.

„Astăzi au fost ridicate, de la Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia – Organismul Intermediar pentru POR, actele adiționale la contractele de finanțare a proiectelor „Reabilitarea Spitalului Județean de Urgență Vâlcea” şi „Mirajul Oltului – extinderea infrastructurii turistice de agrement a stațiunii Călimănești-Căciulata”.

Consiliul Județean Vâlcea face eforturi pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă în implementarea acestor două proiecte. Astăzi, suntem în situaţia de a putea spune că antreprenorii se pot considera obligaţi să respecte noile termene obţinute de la MDRAP pentru finalizarea proiectelor. Chiar dacă ambele proiecte sunt în curs de finalizare, am dispus măsuri ferme de supraveghere zilnică a lucrărilor, pentru a ne asigura că termenele stabilite vor fi respectate cu stricteţe. Întrucât pe vâlceni îi interesează cel mai mult proiectul de reabilitare a Spitalului, îi asigur, pe această cale, că au fost finalizate lucrările interioare la corpul B de la parter, în care se va muta definitiv Unitatea de Primiri Urgențe, imediat ce vor fi finalizate lucrările la accesul ambulanțelor (reconstruit prin proiect). De asemenea, îi asigur că vom mobiliza toate forțele necesare şi vom face tot ce ţine de noi pentru că lucrările să fie terminate în cel mai scurt timp, spitalul să obțină autorizația sanitară de funcționare, iar proiectul să se încheie, inclusiv financiar, în luna octombrie 2016”, se arăta în comunicatul emis de către Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Aşadar, aşa cum spuneam şi la începutul articolului, aceste măsuri au făcut ca lucrările de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea să fie aproape de finalizare, recepţia lucrărilor urmând să se realizeze la sfârşitul acestei săptămâni, primele demersuri fiind făcute.