Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Jurnaliştii ies în stradă să-l susţină pe Traian Berbeceanu

Şoc în cazul şefului Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba, Traian Berbeceanu. Jurnaliştii din zonă au decis să ia atitudine şi vor organiza un protest de susţinere a acestuia. Asta pentru că, dosarul în care este implicat cel care a fost desemnat „Poliţistul anului în 2007″ are conotaţii politice clare. Mass-media locală susţine cu vehemenţă că Berbeceanu a ajuns în spatele gratiilor la ordin politic şi cu ajutorul unor procurori şi judecători corupţi. Scrisoarea acestuia, în care dezvăluie „caracatiţa” corupţiei din zona Alba – Hunedoara, a făcut senzaţie pe Internet, iar Berbeceanu susţine că şefii de la Bucureşti ştiau foarte bine dedesubturile, el înaintând memorii peste memorii cu probele şi bănuielile sale referitoare la ofiţeri şi procurori mânjiţi.

Jurnaliştii din Alba consideră că Traian Berbeceanu a fost practic „executat” cu binecuvântarea şefilor DIICOT Bucureşti, pentru că devenise periculos prin informaţiile pe care le deţinea. Tocmai de aceea, reprezentanţii mass-media au decis să protesteze duminică, 27 octombrie, în faţa DIICOT Hunedoara, ei fiind decişi să-l susţină pe Traian Berbeceanu până la aflarea adevărului.

Reamintim că joi,24 octombrie, Berbeceanu a fost dus încătuşat cu propunerea de arestare preventivă la un judecător, fost procuror DIICOT ALBA. Adică exact omul celor de la DIICOT care îl voiau eliminat pe şeful BCCO. Judecătorul nu a avut nicio jenă în a-l trimite după gratii pe Berbeceanu pentru următoarele 29 de zile, refuzând să se recuze. Gestul său a declanşat nemulţumire în rândul poliţiştilor din Alba, care au organizat o manifestaţie ad-hoc pentru a-şi sprijini colegul.

Speriat de reacţia poliţiştilor, magistratul l-a sunat la Petre Tobă, şeful Poliţiei Române, care a dispus Jandarmeriei Alba să intervină pentru a-i împrăştia pe cei aproximativ 30-40 de poliţişti.