Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: youtube.com

Johnson&Johnson, despăgubiri de 72 milioane de dolari într-un caz de cancer

Foto: youtube.comUn juriu din Missouri – SUA a decis acordarea de despăgubiri în valoare de 72 milioane de dolari familiei unei femei care a murit de cancer ovarian, boală care i-ar fi fost provocată de folosirea pudrei cu talc pentru copii Johnson&Johnson, scrie express.co.uk.

Jackie Fox din Birmingham Alabama a murit anul trecut, la vârsta de 62 ani.

Ea a spus că a folosit pudra de talc Baby Powder şi Shower to Shower, ca produse de igienă personală, timp de peste 35 de ani. Juriul a decis ca familia lui Jackie Fox să primească 10 milioane de dolari daune efective şi 62 de milioane de dolari în daune punitive.

După audieri, Krista Smith, şefa juriului, a declarat: “A fost foarte clar că ascund ceva. Altfel, ar fi pus un avertisment pe etichetă”. Johnson & Johnson a respins acuzaţiile şi se presupune că va face apel la decizia instanţei.

În prezent, gigantul farmaceutic se confruntă cu 1.200 de procese din partea consumatorilor americani care acuză lipsa avertismentelor asupra riscurilor. Juriul a susţinut că Johnson & Johnson a eşuat în a informa consumatorii despre potenţialele pericole, în ciuda îngrijorării exprimate în 1999 de Societatea Americană a Cancerului.

Decizia este însă controversată. Majoritatea experţilor oncologi spun că nu s-a demonstrat existenţa unei legături între pudra de talc şi cancer şi sunt puţine dovezi care să susţină această idee.