Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Jocsloturi.ro: Sunt jocurile de noroc și investițiile două fețe ale aceleiași monede?

Ți-a venit vreodată să te gândești: „Cum se compară piețele de capital cu jocurile de noroc pe bani reali?” Nu ești singurul care se gândește la o astfel de întrebare și este una dintre cele mai fierbinți dezbateri din lumea investițiilor moderne în acest moment.

Potrivit oamenilor de știință, atât jocurile de noroc, cât și investițiile produc același răspuns neuronal în creierul nostru. Dar dacă acest lucru ar fi adevărat, de ce îi tratăm atât de diferit unul de celălalt?

Societatea glorifică investiția ca fiind o modalitate legitimă și în creștere rapidă de a câștiga bani cumpărând și vânzând, schimbând capitalul și rămânând în fața inflației – cu toate acestea, ceea ce rareori punem o lumină este riscul. Vă puteți pierde întreaga investiție în câteva secunde dacă prețurile acțiunilor scad. Și dacă o companie dă faliment, acționarii sunt de obicei ultimii plătiți după creditori și deținătorii de obligațiuni. Să nu mai spunem de volatilitatea investițiilor în criptomonede unde riscurile cresc înzecit la fel ca și potențialele câștiguri.

Apoi avem jocurile de noroc. Oricine știe că parierea banilor la un cazinou va merge doar într-unul din două moduri: câștigi pariul sau îl pierzi, indiferent dacă ai pus 1 dolar sau toată viața economisită. Deci, în context, cu ce este diferit acest lucru de tranzacționarea acțiunilor și criptomonedelor? La urma urmei, sunt la fel de mult de pierdut, dacă nu mai mult, mai ales că există posibilitatea să joci păcănele gratis dar nu poți tranzacționa acțiuni fără un capital anume.

Să aruncăm o privire mai atentă

Înainte de a înțelege cum se corelează jocurile de noroc și investițiile, mai întâi trebuie să le analizăm individual. Jocurile de noroc pot fi considerate o formă de investiție deoarece procesul este în esență același, dar durata de viață este de scurtă durată. Când plasați un pariu, veți ști dacă ați făcut profit sau ați pierdut banii în câteva minute.

Investiția serioasă, pe de altă parte, înseamnă să fii în ea pe termen lung. Dacă cineva își pune în joc obiectele de valoare în termeni și condiții specifice și se așteaptă la un profit sau o pierdere pe o perioadă de timp, aceasta este clasificată drept investiție, deoarece rezultatele durează mai mult să apară decât rezultatele în jocurile de noroc.

Analiza jocurilor de noroc și a investițiilor

Pe parcursul secțiunii următoare, vom analiza multiplii parametri diferiți atât pentru investiții, cât și pentru jocuri de noroc. Deci, să intrăm direct în dezbatere și să evaluăm elementele cheie ale jocurilor de noroc și investițiilor pe baza următorilor parametri:

  1. Riscuri asociate
  2. Mentalitatea individuală
  3. Ce crede societatea

Riscurile

Când analizăm investițiile și jocurile de noroc în termeni de risc, este destul de corect să concluzionăm că există un element proporțional pentru ambele. Prin urmare, când le compari pe amândouă în funcție de incertitudinea rezultatelor, nu contează dacă joci un joc de video poker cu mize mari sau cumperi acțiuni la bursa internațională – riscul este încă predominant, doar într-un mod diferit.

Efectele asupra ta

Când sunt o mulțime de bani în joc, mintea noastră umană poate stârni tot felul de gânduri și emoții. Indiferent dacă tocmai am luat jackpot-ul sau ne-am vândut toate acțiunile la momentul potrivit – bucuria și triumful pot fi simțite în fiecare os al corpului. Cu toate acestea, există încă unele diferențe majore în modul în care interpretăm alte tipuri de sentimente pe care jocurile de noroc și investițiile le pot evoca și modul în care acționăm în funcție de ele. Un comerciant de acțiuni are în mod normal o stare de spirit mai relaxată decât un jucător de noroc, deoarece știe că investițiile lor sunt susceptibile de a plăti în timp

Când nu suntem siguri de riscurile pe care ni le asumăm, stările noastre mentale plătesc prețul. Aceasta este ceea ce duce, în consecință, la lucruri precum dependența de jocuri de noroc, neglijarea responsabilităților noastre și urmărirea pierderilor. În afară de aceste calități, totuși, practic totul este similar în ceea ce privește mentalitatea jucătorilor și investitorilor.

 

Perspectiva societății

Noi, ca indivizi, putem alege personal să trecem cu vederea orice, dar nu este atât de ușor când vine vorba de perspectiva societății. Cultura noastră adoptă o poziție mai ales pozitivă față de investiții. Este considerată o profesie etică și extrem de plină de satisfacții, care îi poate vedea pe oameni să își extindă activele exponențial.

Cu toate acestea, perspectiva publicului se schimbă radical atunci când începem să vorbim despre jocuri de noroc. Mulți consideră jocurile de noroc ca pe un tabu care favorizează criminalitatea și distruge vieți, în ciuda faptului că scopul final și procesul inițial de a investi bani sunt exact aceleași. Deși există diferențe de opinie pentru ambele activități, în ansamblu, una este văzută în mare parte într-o lumină bună, iar cealaltă într-o formă negativă.

Concluzia

În cele din urmă, riscurile asociate cu jocurile de noroc și cu investițiile sunt practic aceleași. Prin investiții, puteți să calculați mai bine și să vă pregătiți pentru pierderi, în timp ce, în jocurile de noroc, pierderile sunt iminente. Indiferent dacă doriți să explorați, cel mai bun sfat pe care vi-l putem oferi este să vă asigurați că înțelegeți riscurile și știți cu ce șanse vă confruntați la un moment dat. În acest fel, dacă nu obțineți rezultatele pe care le așteptați, nu veți fi prea dezamăgiți.