Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ion Cîlea demontează „minciunile” directoarei CAS Vâlcea

CONTROVERSE. Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea s-a arătat mâhnit de atitudinea directoarei Casei de Asigurări de Sănătate Vâlcea, Rodica Mărginean, care a pus beţe-n roate obţinerii unor fonduri mai mari pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea.  „Rodica Mărginean minte că ea a mediat întâlnirea de la CNAS şi am documentele care atestă acest lucru. Ea nu a intervenit cu niciun cuvânt să ne ajute să obţinem mai mulţi bani pentru Spitalul Judeţean Vâlcea, dimpotrivă tot timpul vorbea de suma minimă şi nu ne-a ajutat nicio clipă” – susţine Ion Cîlea.

La ultima sa conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a dorit să lămurească problema finanţării Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, problemă ce a creat controverse în ultima perioadă. El a demontat toate declaraţiile date de directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea, Rodica Mărginean, susţinând că aceasta nu a făcut decât să-i pună beţe-n roate, împotrivindu-se ca cea mai importantă unitate de sănătate din judeţ să primească mai multe fonduri. „Preşedinta CAS Vâlcea, Rodica Mărginean, s-a rătăcit printre cifre. Ea a făcut o conferinţă de presă cu intenţia vădită de a nu reflecta corect realitatea şi de a minimaliza eforturile noastre de a obţine sume mult mai mari pentru Spitalul Judeţean. Eu mă lupt că mi-au dat pe umeri managementul a patru spitale fără să-mi dea niciun leu şi mai îmi pun şi beţe-n roate. Conducerea Spitalului Judeţean m-a informat că există mare pericol ca în contractul ce se va încheia pe anul 2012 valoarea să fie mult mai mică faţă de anul trecut. Le-am făcut atunci o hârtie să nu se prezinte la CAS fără a fi şi eu prezent. Ca urmare, m-am dus eu la CAS Vâlcea să le prezint argumente puternice pentru a susţine suma pe care trebuie să o primesc. Conducerea CAS Vâlcea însă a trimis o propunere în care era prevăzută pentru serviciile anului 2012 valoarea de 43.926.824 lei, valoare care nu ajungea decât pentru trei trimestre. Aşadar, o propunere pe care nu o puteam accepta. Astfel că spitalul a trimis înapoi o solicitare de bun simţ de 51.749.205 lei, sumă minimă posibilă să se poată descurca. Directoarea ne-a spus că nu se poate şi de aceea nu am semnat contractul. Am contestat la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate” – a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea.

Pentru că nu s-a înţeles în privinţa fondurilor pentru Spitalul Judeţean Vâlcea, şeful judeţului a decis să medieze problema la Bucureşti, la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate Vâlcea, nemulţumit fiind că sumele pentru serviciile medicale de tip acut nu sunt suficiente, banii neajungând decât pentru primele trei semestre ale anului 2012. Ion Cîlea s-a arătat nemulţumit şi de atitudinea directoarei CAS Vâlcea, Rodica Mărginean, care şi-a asumat merite pe care nu le are, nerecunoscând că, de fapt, ea a fost cea care s-a împotrivit ca spitalul să primească mai mulţi bani. „Rodica Mărginean minte că ea a mediat întâlnirea de la CNAS şi am documentele care atestă acest lucru. Ea nu a intervenit cu niciun cuvânt să ne ajute să obţinem mai mulţi bani pentru Spitalul Judeţean Vâlcea, dimpotrivă tot timpul vorbea de suma minimă şi nu ne-a ajutat nicio clipă.  Eu nu m-am dus acolo să cerşesc bani, ci cu argumente clare. Serviciile spitaliceşti pentru acuţi, acolo a fost problema şi am avut obiecţiuni. În final, datorită argumentelor şi a insistenţelor am reuşit să obţinem suma de 552 de miliarde lei vechi, faţă de 443 de miliarde lei vechi cât voiau să ne dea. De asemenea, am obţinut promisiunea şi angajamentul ca suma de 1907,78 mii lei, reprezentând contravaloarea serviciilor medicale spitaliceşti cuprinse în contractul de furnizare de servicii medicale spitaliceşti pentru anul 2011, se va deconta în termen de 4-5 zile, în cursul lunii februarie 2012” – a mai spus şeful CJ Vâlcea, Ion Cîlea.

CLAUDIA STANCIU