1

Indicatoarele RAJDP, furate de hoţi

Regia de Drumuri şi Poduri Vâlcea a asfaltat în ultimii trei ani peste 200 km de drumuri judeţene, în toamna acestui an, respectiv lunile octombrie-noiembrie, a executat  25 de kilometri de drum în localităţile Ocnele Mari, Alunu, Slătioara şi Sălătrucel. Valoarea execuţiei ajunge la 90 de miliarde de lei vechi.

,,În această toamnă, din 25 octombrie şi până în prezent, am depăşit 25 km de modernizări de drumuri, valoarea lucrărilor executate se ridică la aproximativ  90 miliarde lei vechi. A fost un volum mare de lucrări, deoarece 90 % din volumul lucrărilor s-a executat în perioada  octombrie – noiembrie. În intervalul 2008, 2009, 2010, RAJDP  a realizat   peste 200 km de îmbrăcăminte subţire de asfalt. Lucrările de asfaltare ar putea continua în nordul judeţului Vâlcea dacă vremea se îndreaptă”, a menţionat directorul executiv Nicolae Vălimăreanu.

În prezent, RAJDP Vâlcea se pregăteşte pentru iarnă. Conducerea a achiziţionat deja câteva tone de material antiderapant. Nicolae Vălimăreanu a precizat că societatea va acţiona la fel de prompt ca şi anul trecut, astfel încât drumurile judeţene să nu creeze  probleme conducătorilor auto. „Noi am achiziţionat 25% din materialul antiderapant pentru această iarnă, urmând ca restul cantităţii să fie achiziţionat pe parcurs, pentru toate drumurile judeţene, cam  977 km”, a precizat Vălimăreanu.

În ceea ce priveşte marcajele şi indicatoarele, Vălimăreanu a declarat că acţiunea de montare a acestora continuă şi în 2011, dar cu sincope din cauza hoţilor. ,,Noi am amplasat până în prezent 500 de indicatoare pe reţeaua de drumuri judeţene, dar dispar imediat după montarea lor. Am pus şi parapeţi, dar am păţit la fel. Am primit 710 milioane lei pentru indicatoare, dar le punem degeaba pentru că le fură hoţii”, a precizat Vălimăreanu, ca răspuns la observaţiile făcute de Poliţia Rutieră.

DANA NEDESCU