Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto: adevarul.ro

INCONȘTIENȚĂ: Incendiu la un bloc din Brezoi! Cauză probabilă: un coș necurățat

foto: adevarul.ro

În data de 14 decembrie la ora 20.04, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu produs la un coș pentru evacuarea fumului în orașul Brezoi, Strada Unirii, blocul M8.

Până la stingerea incendiului, a ars funinginea din interiorul coșului de evacuare a fumului. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, se pare a fi necurăţarea coşului de funingine.

Pentru evitarea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

• verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
• coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
• coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).

După cum se observă astfel de incendii se produc zilnic, însă lucrurile se complică atunci când aveam de-a face cu sobele din apartamente. Cei care le folosesc trebuie să fie mai responsabili pentru a nu pune în pericol toţi locatarii!