Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Incompetența Guvernului PSD-PNL Blochează Județul Vâlcea

Uniunea Salvați România (USR) Vâlcea condamnă ferm guvernul PSD-PNL pentru decizia de a bloca traficul pe Valea Oltului, o măsură care va afecta grav mobilitatea și economia județului nostru.

Decizia de a închide Valea Oltului pentru lucrări de defrișare necesare construcției autostrăzii Sibiu-Pitești, anunțată de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, reflectă o lipsă de viziune și competență în gestionarea proiectelor de infrastructură.

Principalele Critici:

Perioada aleasă: Decizia de a bloca Valea Oltului luată în plin sezon turistic, când traficul este deja îngreunat. Aceasta va afecta grav nu doar planurile de vacanță ale cetățenilor, ci și pe toți actorii implicați în turism, transport, logistică, horeca, etc.

Comunicarea: Guvernul a anunțat închiderea cu doar câteva zile înainte, arătând o lipsă totală de respect față de cei afectați, de planificare și strategie.

Lipsa Drumurilor Județene practicabile: Alternativa oferită prin drumuri județene impracticabile este o dovadă a incompetenței administrației județene PSD.

Alternativa feroviară este deficitară: În contextul închiderii drumului național, nu s-a suplimentat numărul trenurilor, deși CFR este tot în subordinea ministrului Grindeanu. Mai mult, lipsa investițiilor în infrastructura feroviară a județului Vâlcea afectează grav alternativele de transport.

Impactul asupra economiei locale: Această măsură afectează nu doar cetățenii blocați în trafic, ci și companiile de transport, sectorul turistic și întreaga economie locală.

Blocarea unuia dintre cele mai circulate drumuri din România, fără soluții alternative adecvate, arată încă o dată incompetența guvernului reprezentat în teritoriu de așa-zișii „inamici” Rădulescu (PSD Vâlcea) și Buican (PNL Vâlcea). Aceasta nu este doar o lovitură pentru locuitorii din Râmnicu Vâlcea și județul Vâlcea, ci și pentru economia locală, turism și mediul de afaceri, deja afectate de o infrastructură deficitară, blocaje frecvente și taxe exagerate.

Andrei Gheorghiu, președintele USR Vâlcea, lider al opoziție locale: „În calitate de viceprimar al municipiului Râmnicu Vâlcea și președinte USR Vâlcea, fac apel la responsabilitate și la o gestionare transparentă și eficientă a proiectelor de infrastructură.Vom continua să monitorizăm situația și să luptăm pentru interesele cetățenilor, pentru a ne asigura că dezvoltarea județului Vâlcea nu este sacrificată pe altarul birocrației și al deciziilor iresponsabile ale guvernului PSD-PNL.”

Întrebări pentru Guvern:

De când știa domnul Grindeanu că va exista acest blocaj și de ce a anunțat măsura în ultima secundă posibilă?
Ce soluții oferă transportatorilor care nu vor putea folosi Transfăgărășanul sau Transalpina ca rute ocolitoare?
De ce infrastructura feroviară din județul Vâlcea este lăsată în paragină, în ciuda fondurilor disponibile?