1

Închisoare pe viaţă pentru doi tineri care au vrut să detroneze o bombă la Londra

Foto: telegraph.co.uk

Foto: telegraph.co.ukDoi tineri, soţ şi soţie, au fost condamnaţi miercuri, 30 decembrie, la închisoare pe viaţă, pentru că au fost pe punctul de a comite un atentat terorist la Londra, pe 7 iulie, pentru a marca zece ani de la atacurile cu bombă din 2005 asupra sistemului public de transport, soldate cu 52 de morti şi 700 de răniţi.

Mohammed Rehman, în vârstă de 25 de ani, şi soţia sa, Sana Ahmed Khan, de 24 de ani, au fost găsiţi vinovaţi pentru plănuirea unui masiv atentat terorist, de către Tribunalul Old Bailey.

Procurorii au spus că Mohammed Rehman mai avea doar câteva zile până să finalizeze fabricarea unei bombe uriaşe, capabilă să ucidă în masă. Anchetatorii au găsit şi un clip în care tânărul detonează un dispozitiv explozibil mai mic chiar în curtea din spatele casei sale.

Cuplul ar fi vrut să repete, în numele Statului Islamic, atentatele teroriste din 7 iulie 2005, care au vizat sistemul public de transport din Londra. Atunci mai multe explozii au avut loc în mijloace de transport aglomerate, la orele de vârf ale dimineţii.

Deşi au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă, potrivit legislaţiei britanice, Rehman ar putea fi eliberat după minimum 27 de ani de detenţie, iar Kate după ce stă cel puţin 25 de ani după gratii.