Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Începe procesul în cazul fostului prim-procuror Trancă

• În data de 10 februarie

JUSTIŢIE. Teodor Trancă este acuzat de infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată.

La începutul anului, mai exact în data de 5 ianuarie 2011, prim-procurorul judeţului Vâlcea, Teodor Trancă, a fost suspendat din funcţie la decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Motivarea a fost aceea că Trancă este anchetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Piteşti, încă din luna noiembrie a anului 2011, fiind acuzat de infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată. În acelaşi dosar, mai sunt acuzaţi pentru cumpărare de influenţă, în formă continuată, omul de afaceri Ovidiu-Eugen Ciogescu, administrator al SC ELECTROVÂLCEA SRL Rm. Vâlcea, aflat în prezent în arest preventiv, şi Ramona Elena Păuna, care este acuzată de mărturie mincinoasă.

Procurorii anticorupţie au încheiat procedura de punere în mişcare a urmării penale, trimiţând dosarul nr. 82/46/2011, spre judecare în instanţă. Primul termen al procesului pe fond va avea loc în data de 10 februarie 2011, la Curtea de Apel Piteşti.

Amintim cititorilor noştri că Teodor Trancă a fost citat la DNA Piteşti la jumătatea lunii noiembrie 2010, ocazie cu care a petrecut câteva ore la sediul instituţiei, după ce procurorii au făcut perchiziţii la domiciliul său din Râmnicu Vâlcea. Tot atunci, procurorul sublinia faptul că este nevinovat, explicând penibilitatea situaţiei în care se află.

CLAUDIA STANCIU