Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

INCENDIU LA BERISLĂVEȘTI! I-a luat casa foc

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au intervenit în data de 10.01.2019, la ora 23.55, în comuna Berislăvești, sat Dângești pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie particulară.
Până la stingerea incendiului, a ars o magazie și o anexă construită din lemn, acoperită cu carton bituminat pe o suprafață de circa 50 mp. Din cauza distanței foarte mici, și a rafalelor de vânt, flăcările s-au extins la acoperișul locuinței construit din lemn cu învelitoare din carton bituminat, pe o suprafață de circa de 60 mp. După circa o oră de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage și la alte bunuri situate în apropiere.
Cercetările preliminare arată că flăcările s-ar fi declanșat de la tăciunii aprinși lăsați de proprietar în vatră, materialele combustibile aflate în apropiere aprinzându-se.
Pentru prevenirea unor astfel de situații, recomandăm ca proprietarii de gospodării să nu lase vetrele din magazii sau afumători, nesupravegheate, iar la afumarea produselor din carne să se facă în spații special amenajate (pereți rezistenți la foc, coș aferent….în niciun caz cu elemente de construcție din lemn).