Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Incendii la două gospodării vâlcene într-o singură zi

În data de 11.01.2017, la ora 18.33, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „General Magheru” al Județului Vâlcea au fost solicitați în comuna Stoeneşti, sat Bârlogu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit proprietatea lui B.M..

Flăcările s-au declanșat în imediata apropiere a coșului pentru evacuarea fumului, unde a ars asteriala pe aproximativ doi mp. De asemenea s-au degradat prin afumare și infiltrații tavanele și pereții mai multor camere. După aproximativ o jumătate de oră de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să distrugă întreaga locuință. Cercetările preliminare arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma neizolării corespunzătoare a coșului pentru evacuarea fumului față de materialele combustibile din componența acoperișului.

Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” au fost solicitați în aceeași zi, la ora 20.53, pentru stingerea unui alt incendiu în gospodăria lui G.P. din comuna Bunești, satul Râpănești unde a ars funinginea de pe coș.

Prin intervenția promptă a pompierilor, s-a reușit stingerea incendiului înainte ca flăcările să cuprindă întreaga locuință. Cercetările preliminare arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma aprinderii funinginii de pe interiorul coșului.

Pentru a preîntâmpina producerea unor astfel de evenimente recomandăm respectarea următoarelor reguli:

– verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;

– coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

– coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea);