Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: radu-tudor.ro

Imigranţii nu mai au voie să circule prin Italia fără adeverinţe că nu sunt bolnavi

Foto: radu-tudor.roImigranţii care vor ajunge în provincia italiană Savona vor fi opriţi la frontieră dacă nu vor demonstra, în baza unor certificate medicale, că nu sunt purtători de boli. Această măsură este luată în urma unui decret semnat de primarii a şase localităţi din Savona.

Decretul a fost semnat pentru prima dată de Enzo Canepa, primarul localităţii Alassio, şi interzicea pătrunderea imigranţilor pe teritoriul regiunii de coastă a Liguriei dacă nu vor prezenta un certificat medical care să demonstreze că nu sunt purtătorii niciunei boli.

În contextul în care Italia se confruntă cu problema migraţiei, primarul a fost acuzat că se foloseşte de îngrijorările din domeniul sănătăţii publice pentru a împiedica pătrunderea imigraţilor pe teritoriul localităţii Alassio.

Cu toate că acest decret a fost contestat de mulţi şi considerat rasist, alţi cinci primari ai unor localităţi din provincia Savona au urmat exemplul lui Enzo Canepa.

Cazurile de tuberculoză şi scabie sunt întâlnite printre imigranţi, dar, cu toate că nu au existat astfel de cazuri până în prezent în Italia, există mari îngrijorări privind posibilităţile de răspândire a bolilor pe care le pot aduce imigranţii în ţară.

În luna iunie, anumite provincii din nordul Italiei au refuzat să mai primească imigranţi pe teritoriile lor, în timp ce şoferii de autobuze din Milano au anunţat autorităţile locale că nu vor mai transporta imigranţi dacă nu vor fi luate măsuri de consolidare a securităţii sanitare, relatează ediţia italiană a publicaţiei The Local.