Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Hacker vâlcean, dat în urmărire internaţională, prins de poliţiştii din VÂLCEA

Polițiștii din Vâlcea, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Poliției Române, au pus în aplicare un mandat european de arestare emis de autoritățile din Cehia, pe numele unui român, sub aspectul comiterii mai multor infracțiuni de fraudă informatică.

La data de 13 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au depistat un bărbat, de 29 de ani, din Râmnicu Vâlcea, care era urmărit internațional.

Pe numele celui în cauză, autoritățile judiciare din Cehia au emis un mandat european de arestare, sub aspectul comiterii mai multor infracțiuni de fraudă informatică, în cursul anilor 2010-2013.

Pentru depistarea bărbatului, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională — Inspectoratul General al Poliției Române.

Cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești, care a dispus reținerea pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Curții de Apel Pitești, în cursul zilei de astăzi, pentru demararea procedurilor în vederea predării către autoritățile din Cehia, potrivit Agerpres.