Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Generalul Mihail Popescu, fost şef al Statului Major General, a încetat din viaţă

Generalul Mihail Eugen Popescu, fost sef al Statului Major General in perioada 2000-2004, a murit joi seara, la vârsta de 65 de ani, în urma unui infarct. Generalul Mihail Popescu se afla la casa de vacanţă din Vatra Dornei când a încetat din viaţă. „Conducerea Ministerului Apărării Naţionale a primit cu profundă tristeţe vestea încetării neaşteptate din viaţă a generalului Mihail Eugen Popescu. Decesul este dureros atât pentru familie, dar şi pentru Armata României, pentru că generalul Popescu avea doar 65 de ani, era în plină putere, având încă multe de oferit din experienţa sa”, se arată într-un comunicat al  MApN.

Potrivit comunicatului, vestea morţii fostului şef al SMG, în timpul căruia România a primit invitaţia de a se alătura Alianţei Nord-Atlantice, a fost primită cu tristeţe de oficialii MApN. „De acea perioada a activităţii sale sunt legate evenimente importante. România a primit invitaţia de a se alătura Alianţei Nord-Atlantice, în timpul Summitului NATO de la Praga, iar la 15 aprilie 2004, generalul Mihail Popescu a participat la ceremonia organizată la Mons cu prilejul admiterii celor noi şapte state în Alianţa Nord-Atlantică. Generalul Mihail Popescu a fost primul şef de Stat Major General care a reprezentat România la Comitetul Militar al NATO”, aminteşte MApN.

De asemenea, generalul Mihail Popescu a inaugurat, împreună cu ministrul apărării naţionale de atunci, sistemul tip videoconferinţă prin care conducerea ministerului poate să comunice cu militarii români aflaţi în misiune în teatrele de operaţii. „În cei 35 de ani de carieră militară, a format mulţi tineri ofiţeri care au slujit ţara cu credinţă, iar numirea sa în funcţia de şef al Statului Major General, în anul 2000, a reprezentat o dovadă a recunoaşterii experienţei dobândite de-a lungul timpului. Ministerul Apărării Naţionale aduce un ultim omagiu celui care a avut un rol deosebit în elaborarea concepţiei de restructurare şi modernizare a organismului militar. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arata în finalul comunicatului.