Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
FOTO: stirileprotv.ro

Gata planurile! După 2 ani de dispute, autostrada Sibiu-Piteşti a redevenit prioritatea zero şi s-a stabilit când va fi gata

FOTO: stirileprotv.roPrima formă a proiectului care a fost lansat în 2014 a fost criticată, deoarece se renunțase la autostrada Sibiu-Piteşti, cu finanțare Europeană, în favoarea celei de pe Valea Prahovei, Comarnic-Brașov, care primea finanțare doar din bugetul național. În cele din urmă autostrada Sibiu-Piteşti a redevenit prioritatea zero, dar din cauza reliefului muntos va fi gata abia peste 6 ani, în 2022.

Iată cum arată Masterplanul final:

• În 2018 va fi gata prima autostradă complet nouă va fi tronsonul dintre Cluj și Bihor al Autostrăzii Transilvania. Tot în același an și Ungaria a promis că va ajunge la Borș cu propria autostradă.
• În 2020 urmează să se dea în folosință alte 3 autostrăzi: Craiova-Pitesti care este cerută insistent de cei de la Ford, Sibiu-Brasov, dar și prima autostradă din Moldova: Târgu-Neamț – Iasi- Ungheni.
• În 2022 Moldova va fi legată de Muntenia, atunci când este programată finalizarea șoselei de viteză Ploiești – Buzău – Bacău – Suceava, însă doar că drum expres. În același an se vor finaliza simultan și cele două autostrăzi montane, până acum concurente: Sibiu – Pitești și Comarnic Brașov.
• Și tot în 2022 Masterplanul prevede finalizarea noului inel de centură al Capitalei, la nivel de autostradă.

Sursă: stirileprotv.