Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: arhiepiscopiaramnicului.ro

FOTO/VIDEO: Înmormântarea Părintelui Neonil, stareţul Mânăstirii Frăsinei

Foto: arhiepiscopiaramnicului.roPărintele Arhimandrit Neonil Ștefan, stareţul Mânăstirii Frăsinei, a trecut la cele veșnice duminică, 13 martie a.c., la vârsta de 94 de ani, după o stăreție de 57 de ani. Miercuri, 16 martie 2016, nenumăraţi preoți și credincioși din Sfânta Arhiepiscopie a Râmnicului, dar și din toată țara, au venit în număr mare la Sfânta Mănăstire Frăsinei, ca să-și ia rămas bun de la părintele Arhimandrit Neonil Ștefan.

Slujba de înmormântare a fost săvârșită de un sobor de cinci ierarhi. Au slujit ÎPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei,ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, PS Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, PS Emilian, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Părintele Neonil Ştefan avea o blândeţe care mângâia orice suflet îndurerat. El s-a stins din viaţă după slujba Vecerniei Iertării şi chiar înainte de postul Paştelui. E un semn, spun credincioşii: cei care mor în zilele dinaintea lui ajung mai repede la Judecata de Apoi, iar sufletele lor rămân printre vii încă 40 de zile.

Despre moartea celui mai longeviv stareţ, preotul Cleopa, stareț la Mânăstirea Sihăstria, un renumit trăitor al credinței ortodoxe, decedat în decembrie 1998, spunea: “Ehei fraților, SFÂRȘITUL O SĂ VINĂ atunci când o pleca la Domnul starețul Neonil de la Frăsinei!!!”.

Stareţul a fost îngropat modest, conform rânduirii călugăreşti, aşa cum şi-a trăit şi zilele: fără sicriu şi cavou, dar aproape de locul pe care l-a iubit extrem de mult.

Video: youtube/ Trinitas TV