Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO – VIDEO: Incendiul violent de la Malaia s-a reaprins

Incendiu de pădure din localitatea Malaia s-a reaprins și se manifestă pe o suprafață de aprox. 12 ha. La fața locului, pompierii se luptă cu flăcările. ISU Vâlcea intervine cu 34 de militari (4 ofițeri și 30 subofiteri/mm) și 20 de persoane (SVSU și ocolul silvic). Accesul se face numai pedestru (aprox. 100 minute). S-a solicitat sprijin aerian din partea IGSU-ului.
Incendiul violent a izbucnit, vineri după-amiază, într-o zonă împădurită din comuna Malaia, în județul Vâlcea, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.
Aceştia au precizat că flăcările se manifestă pe o suprafaţă de peste trei hectare, iar în zonă intervin atât pompierii voluntari din localitate, ajutaţi de localnici, dar şi mai multe echipaje de pompieri militari, din cauza terenului accidentat, aceştia acţionând pentru stingerea focului cu mături şi sape. „Incendiul a afectat o suprafaţă de 3 hectare, cu arderi violente, cuprinzând litiera din zona împădurită. Forţele de intervenţie au fost suplimentate de pompierii militari de la Detaşamentul din Râmnicu Vâlcea. Aceştia acţionează cu mijloace de primă intervenţie, terenul fiind foarte accidentat”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian FulgeR.