Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO /VIDEO: Incendiu la o gospodărie de la Scundu. Proprietarul a fost dus cu elicopterul la Craiova, cu arsuri pe 40% din corp

În urmă cu puțin timp, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea au intervenit cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD la un incendiu la o anexă gospodărească în localitatea Scundu. Era anunțat pericol de propagare la casa de locuit.

Până la stingerea incendiului, au ars: o anexă, construită dintre lemn cu învelitoare din placi de azbociment, pe circa 40 mp..

Din nefericire, a fost necesară intervenția echipajului SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat, monitorizare și transportarea la spital a unui bărbat, în vârstă de 81 ani, care a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare și față. Acesta a încercat să stingă incendiul.
Victima prezintă arsuri pe circa 40% din suprafața corporală. Bărbatul va fi predat la elicopterul SMURD solicitat de la Craiova. Până la sosirea elicopterul, victimă a fost predată la Spitalul din municipiul Drăgășani.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este producerea unui scurtcircuit electric din cauză conductorilor neizolați corespunzător.