Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO /VIDEO IMPRESIONANT: EXERCIȚIU la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea! FELICITĂRI ISU Vâlcea!

𝐀𝐭𝐞𝐧𝐭𝐢𝐞! 𝐄𝐱𝐞𝐫𝐜𝐢𝐭𝐢𝐮 𝐥𝐚 𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭𝐚 𝐕𝐚𝐥𝐜𝐞𝐚

Felicităm și ne arătăm deplin recunoștința, pentru adevărata desfășurare de forță, a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea!

Profesionalismul, dedicarea, promptitudinea și grija pentru semeni, demonstrează încă odată că salvatorii vâlceni sunt întotdeauna la datorie, pentru salvarea de vieți și siguranța tuturor!

Astăzi, 27 iunie 2024, începând cu ora 11:00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,GENERAL MAGHERU” al județului Vâlcea a desfășurat un exercițiu combinat de conducere cu forțe și mijloace în teren, pentru gestionarea situațiilor de urgență produse de o explozie urmată de incendiu la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, din municipiul Râmnicu Vâlcea, în vederea antrenării forțelor și perfecționării modului de intervenție.

Alertate, forțele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,GENERAL MAGHERU” al județului Vâlcea s-au deplasat la locul solicitării și au executat următoarele operațiuni pentru desfășurarea intervenției: recunoașterea locului unde s-a produs evenimentul, constituirea echipelor de căutare-salvare, realizarea evacuării victimelor și asigurarea asistenței medicale, precum și transportul acestora la unitățile spitalicești.

Exercițiile de acest tip sunt absolut necesare și urmăresc modul de acţiune a structurilor de intervenţie pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor unor situaţii de urgenţă, precum şi verificarea viabilităţii planului roșu de intervenție, a planului operativ de intervenţie şi a planurilor de cooperare cu celelalte structuri implicate în managementul şi gestionarea situaţiilor de urgenţă.

La scenariul exercițiului, au participat forțe și mijloace tehnice din cadrul instituților cu rol important în luarea măsurilor care se impun în cazul producerii unor astfel de situații de urgență :IJJ, IPJ, SAJ, Crucea Roșie, DSP, Politia Locală, SJU, UPU, SRI și Colegiul Psihologilor din România,.

Maior Albinaru Sorin, purtătorul de cuvânt al ISU Valcea, precizează : „În eventualitatea creării unui disconfort în spațiul public, asigurăm cetățenii că aceste exerciții sunt necesare și benefice pentru întreaga comunitate.”!

Concluzia este clară, ISU Vâlcea a dat dovadă de profesionalism și promptitudine, ducând la bun sfârșit toate misiunile de salvare, în acest EXERCIȚIU la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea!

Felicitări, tuturor celor ce au luat parte la această misiune! 🚒🚑🚓