Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Foto/video: Alunecare de teren în zona Petrișor din Râmnicu Vâlcea. S-a prăbușit trotuarul, bordurile și un gard

Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au intervenit, în această după-amiază, la o alunecare teren care s-a produs în cartierul Petrișor din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Alunecarea de teren a afectat o stradă, pe o lungime de 15 metri, terenul de sub trotuar tasându-se, iar bordurile prăbuşindu-se. Imediat la fața locului au venit mai multe echipaje ale ISU.

„Un gard şi trotuarul au fost afectate în urma prăbuşirii unui mal de pământ. La 15 metri de locul în care s-a produs alunecarea este situată o locuinţă, însă aceasta nu este în pericol iminent”, au transmis salvatorii de la ISU Vâlcea.

Trotuarul s-a tasat pe o lungime de 15 metri şi o lăţime de trei metri, iar bordurile care delimitau carosabilul de trotuar s-au desprins. În zona unde s-a produs evenimentul erau parcate două autoturisme.

Cel mai probabil, alunecarea de teren s-a produs pe fondul precipitaţiilor abundente. Judeţul Vâlcea se află, vineri, începând cu ora 13:10, sub atenţionare de cod galben, valabilă până la miezul nopţii, perioadă în care se pot produce scurgeri importante pe versanţi, viituri, creşteri de debite ale râurilor, precum şi posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.