Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Sursa foto: Jandarmeria Vâlcea

FOTO: Turiști evacuați de la pensiunile de pe Vârful lui Roman, după ce au rămas fără căldură și curent

Sursa foto: Jandarmeria Vâlcea

Ninsoarea viscolită de duminică, 03 ianuarie a.c., temperaturile foarte scăzute,ceața și stratul de zăpadă consistent au blocat și au lăsat fără caldură, respectiv curent în 2 cabane, 36 de persoane, dintre care 32 adulți și 4 minori în zona vârfului Roman.

Primul apel care a alertat jandarmii și polițiștii a sosit in jurul orei 09.00 dimineața din partea unui grup de 12 persoane, 8 adulți și 4 minori, iar al doilea apel 112 în jurul orelor 12.00 din partea unui grup de 24 de tineri.

Deși condițiile meteo au ingreunat intervenția forțelor de ordine, acestea au reușit să se mobilizeze în timp util și să acorde sprijin turiștilor. În ambele situații, turiștii au fost găsiți în stare bună și nu au avut nevoie de ingrijiri medicale.

După ce au ajutat la deblocarea autoturismelor din zăpadă, jandarmii și polițiștii au condus turiștii de fiecare dată în siguranță până în orașul Horezu.

Pentru evitarea acestor situații, Jandarmeria Vâlcea atrage din nou atenția cetățenilor care doresc să iși petreacă timpul liber la munte, să se intereseze asupra condițiilor meteo, asupra traseului și să plece echipați adecvat.