Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: TRANSALPINA, drum în lucru

Şoseaua Transalpina are în acest moment statut de drum în lucru, conducătorii auto fiind atenţionaţi să circule cu prudenţă. Şoferii sunt atenţionaţi să-şi ia măsuri de siguranţă, având în vedere dificultatea manevrelor ce trebuie efectuate în deplasarea pe acest traseu.

În urmă cu o lună de zile, CNADR a transmis, printr-un comunicat de presă, că sectorul de drum de pe șoseaua Transalpina cuprins între Obârșia Lotrului și Rânca, care ajunge la aproximativ 2.100 m altitudine şi traversează judeţul Vâlcea, era închis circulației. Decizia de atunci a CNADNR a provocat mai multe luări de poziţie din partea primarilor staţiunilor montane din cele patru judeţe prin care trece Transalpina, proprietari de pensiuni şi hoteluri, dar şi parlamentari din aceste judeţe.

Şoseaua Transalpina sau DN67C este un drum de aproximativ 110 kilometri lungime care traversează munţii Parâng, între localitatea Novaci (Gorj), și Sebeș (Alba). Reabilitarea acestui drum a început în anii 2007-2008, pe model credit-furnizor, valoarea acesteia fiind de peste 350 milioane de euro și a fost oprită în anul 2013, în momentul în care firma care o executa, Romstrade, a intrat în insolvență.