Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: Taxă de vizitare şi de parcare la Spitalul din Drăgăşani

Aparținătorii pacienților internați în Spitalul Municipal din Drăgăşani trebuie să scoată 2 lei din buzunar de fiecare dată când doresc să viziteze pe cineva în afara orelor de vizită. Afişul tronează pe poarta de intrare a spitalului şi se specifică foarte clar că taxa pentru parcare este 5 lei, iar cea pentru vizitare 2 lei. Afişul nu este semnat de conducerea unităţii spitaliceşti, însă oamenii care au pe cineva în spital consideră că taxele sunt cam abuzive.
Deşi afişul nu este semnat, deci nerevendicat de nimeni, directorul Marian Pârva nu este străin de această decizie. Conform surselor noastre din Drăgăşani, Marian Pârva este informatician de meserie şi un apropiat al primarului PSD Cristian Nedelcu. Deşi nu este medic, Marian Pârva conduce spitalul din Drăgăşani din anul 2015.
Cei care vor să meargă la rudele internate în spital la Drăgăşani mai susţin că ar trebui să nu li se ceară bani, pentru că nu vizitează vreun obiectiv turistic.

Din 2012, Ministerul Sănătăţii a stabilit un program de vizită la nivelul întregii ţării

Potrivit ordinului Ministerului Sănătăţii, programul de vizită pentru toate unităţile sanitare este de luni până vineri între orele 15.00-20.00, iar în weekend între orele 10.00-20.00.
Ordinul 1284/2012, publicat în Monitorul Oficial în 21 decembrie 2012, mai prevede ca numărul de vizitatori pentru un pacient internat într-un salon cu mai mult de trei paturi nu poate fi mai mare de trei persoane şi pot fi vizitaţi maxim doi pacienţi în acelaşi timp, dar pentru a da posibilitatea vizitei şi pentru ceilalţi pacienţi, dacă există solicitări în acest sens, durata vizitei va fi limitată la 60 de minute. De asemenea, vizitarea pacienţilor în secţiile/compartimentele de terapie intensivă este permisă zilnic doar membrilor familiei, respectiv părinţi, copii, surori/fraţi, cu condiţia ca vizita să se facă individual sau cel mult două persoane, cu respectarea procedurilor interne. O altă prevedere se referă la cazurile copiilor internaţi în secţiile/compartimentele de terapie intensivă unde se asigură prezenţa cu caracter permanent a unuia dintre părinţi, dacă se solicită acest lucru.