Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: Primul bulibașă vaccinat împotriva COVID-19

Reprezentanții campaniei de vaccinare, Ro Vaccinare, au anunțat, pe pagina lor de Facebook, că primul lider al comunității rromilor s-a imunizat anti-covid.

Nea Tacu este Bulibașă în Râmnicu Vâlcea și a venit să se vaccineze împreună cu soția sa. Totodată, cei doi au mai bifat o premieră, devenind primii rromi care vin să se imunizeze la un centru Drive-Thru.

„Nea Tacu, primul Bulibașă vaccinat împotriva COVID-19!
«Dragii mei,
Vă fac cunoștință cu bunicii mei, Nea Tacu și Margareta. Astăzi au facut vaccinul cu Pfizer pentru sănătatea lor și pentru o Românie mai bună.
Stând la masă l-am întrebat:
-Bunicule, de ce vrei sa faci vaccinul?
Bunicul mi-a răspuns cu un ton fericit:
-Vezi, tu, eu am încredere în cei de la conducere și în acest vaccin. Sunt sigur că nu ne vor răul.
Când erau tineri, bunicul meu a prins comunismul și a făcut armata pe timpul lui Ceausescu. Haideți să vă povestesc puțin despre ei…”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

Potrivit textului care s-a viralizat pe rețele de socializare, povestitorul, adică bunicul Bulibașei este volutar la SMURD.

„Bunicul meu, nea Tacu, este Bulibașă în Râmnicu Vâlcea (un fel de președinte al rromilor, el face judecățile țigănești). Provine dintr-o familie foarte respectată și datorită lui am ajuns să fim respectați de lume.
El ne-a învățat să fim muncitori. Nu e nepot fără să-l învețe meseria de cazangiu. Ne punea de mici să facem ibrice și cazane. Și are o vorbă: „Meseria se fură, nu se învață!”
Bunica mea, Margareta, și ea a prins comunismul. A trăit în corturi făcând cazane de țuică cu bunicul meu pe timpul lui Ceaușescu. Are 3 copii și 9 nepoți!
Eu, ca voluntar la SMURD, le doresc ca Dumnezeu să le dea sănătate și să fie fericiți împreună! Bunicul meu speră să facă vaccinul și alți rromi.» Mihai Eduard Alin”, mai scrie în postare.