Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: Pericol în zona Ostroveni din Râmnicu Vâlcea. O bucată din tencuiala unui bloc a căzut peste o maşină

Vechimea construcției, dar și lipsa unor măsuri pe care trebuie să le ia reprezentanții asociațiilor de proprietari au făcut ca, vineri seara, 17 august a.c., tencuiala de pe fațada unui bloc din cartierul Ostroveni din Râmnicu Vâlcea să se desprindă în bucăți mari și să se prăbușească pe parbrizul și capota unui automobil parcat în imediata apropiere.

Este vorba despre blocul A9, un imobil cu zece etaje de pe bulevardul Tineretului, aflat lângă intersecţia cu strada I.C. Brătianu.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, în urma incidentului rezultând doar pagube materiale. Dacă prin zonă ar fi trecut vreo persoană sau persoane am fi avut de-a face cu un caz extrem de grav.

În ultima perioadă au fost mai multe sesizări legate de tencuiala desprinsă de pe faţadele imobilelor din oraşul nostru, care a ajuns pe trotuar şi punea în pericol trecătorii. Legea spune că pentru prejudiciile aduse unei persoane sau unui bun aparținând unei persoane răspunde Comitetul executiv al asociației de proprietari. Cheltuielile necesare despăgubirilor sunt suportate de proprietarii blocului respectiv.

Pompierii au intervenit la multe solicitări pentru a degaja bucăţile de tencuială, însă asociaţiile de proprietari sunt responsabile de întreţinerea faţadelor. Instituţia care le poate cere să ia măsuri în acest sens şi chiar să aplice amenzi este Poliţia Locală, însă acest lucru nu rezolvă problema de fond dacă nu sunt bani pentru reabilitare.