Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: La Transalpina Ski Resort tunurile de zăpadă duduie! VEZI când se deschide pârtia de schi

Vom avea cel mai lung şi mai frumos sezon pentru sporturile de iarnă în această perioadă, la Vâlcea. Specialiştii ne asigură că temperaturile scăzute fac posibil ca iarna să-şi intre deplin în drepturi, iar turiştii să se bucure de toate beneficiile acesteia.
În Vâlcea, la pârtia de ski de la Obârşia Lotrului, Transalpina Ski Resort, se fac deja pregătiri intense pentru ca domeniul schiabil să fie cât mai repede deschis turiştilor. Cei care administrează domeniul estimează că în cel mult 2 săptămâni vor deschide oficial pârtia.
”Noi speram cât mai iute să deschidem pârtia! Acum depinde de vreme, sa țină frigul și să ne lase sa facem cât mai multă zăpada! Tunurile duduie! Deja, oamenii sunt acolo, verifica instalațiile, pregătesc documentațiile necesare deschiderii și optimizează funcționarea instalațiilor de zăpada artificiala!”, susține reprezentanții pârtie de schi.
De asemenea, autorităţile ne asigură că drumul către Transalpina Ski Resort, pe DN 7A, se asfaltează şi se va circula în condiţii bune către domeniul schiabil de la Obârşia Lotrului.
Domeniul schiabil de la Obârșia Lotrului a fost construit de firma Acomin Deva, care este administrată de Dan Faur, și to această societate administrează domeniul schiabil Transalpina Ski Resort, de la Vidra – Vâlcea. După problemele din anii trecuţi, când din cauza unor neînţelegeri, între administraţia locală – beneficiara domeniului şi firma care o administrează, sezonul de iarnă a început cu întârziere, anul acesta totul va depinde doar de vreme. Dan Faur estimează că pentru prima dată, după mulți ani, există toate premisele unui sezon de iarnă excelent pentru iubitorii sporturilor de munte.
Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort pune la dispoziţia iubitorilor de sporturi de iarnă o serie de facilităţi: şapte pârtii pentru începători şi avansaţi, telescaun, teleschi, tegondolă, instalaţii, dacă nu cele mai moderne printre cele mai moderne, pe o suprafaţă considerată cea mai ofertantă în acest moment din ţară.