Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO. Incendiu puternic la o locuință din Ionești. Proprietarul a suferit arsuri la mâini

Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au intervenit în noaptea trecută, la ora 01.10, pentru stingerea unui incendiu declanșat la acoperișul unei case, în comuna Ionești, sat Fotești. La fața locului s-au deplasat trei echipaje de intervenție (două echipaje de stingere și un echipaj SMURD ). Din fericire, până la sosirea echipajelor de intervenție la locul incendiului, persoanele care locuiau în casă s-au autoevacuat. În timpul intervenției, proprietarul gospodăriei a suferit arsuri minore la nivelul mâinilor,
Acesta a primit îngrijiri medicale din partea echipajului SMURD, ulterior nefiind necesară transportarea sa la spital.
Până la stingerea flăcărilor, a ars acoperișul casei construit din lemn cu învelitoare din tiglă pe o suprafață de circa 20 mp. De asemenea, s-au degradat pereții interiori ai casei de locuit.
După aproximativ două ore, de la sosirea echipajelor la locul intervenției, incendiul a fost lichidat.
Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma scânteilor rezultate de la coșul pentru evacuarea fumului, rămas nereparat înaintea folosirii sistemului de încălzire.
Pentru prevenirea unor astfel de situații, recomandăm respectarea următoarelor reguli:
• Asigurați-vă că o persoană autorizată va verifica, repara și curăța coşurile de fum, cel puţin o dată pe an.
• Puneți materialele combustibile la distanţă faţă de sobe. Asigurați izolarea sobei faţă de podea şi pereţii din apropiere.
• Folosiți doar tipul de combustibil pentru care a fost proiectat sistemul de încălzire şi respecțați întocmai instrucţiunile producătorului.
• Depozitați cenuşa într-un container de metal în exteriorul locuinţei şi la distanţă de casă, grajd, fânar, depozite, etc.
• Amplasați un ecran în faţa focarului şemineului şi țineți uşiţa sobei închisă.
• Stingeți întotdeauna focul din sobă înainte de culcare.