Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO. Incendiu puternic la o locuință din Golești. Proprietarul a ajuns la spital

Pompierii militari vâlceni au intervenit in această dimineață, la ora 07:47, pentru salvarea unei locuințe în localitatea Golești, sat Coasta. Ajunși la fața locului, pompierii au găsit incendiul în plină evoluție, iar proprietarul in varsta de 74 de ani prezenta arsuri la membrele superioare si in zona capului, produse in incercarea de a-si salva locuinta. Prin interventia prompta a pomperilor, s-a reusit salvarea locuintei, precum si a proprietarului acesteia, care, dupa ce a primit ingrijiri preliminare la locul interventiei, a fost transportat la UPU Valcea pentru investigatii suplimentare.
Incendiul a fost lichidat la ora 08.50.
Pana la stingerea flacarilor, au ars si s-au deteriorat : o rulota, o magazie din lemn cu învelitoare din șiță de aproximativ 10 mp, un pat, o soba de teracota. Cercetarile preliminare, efectuate la fata locului, arata ca incendiul s-ar fi declansat la nivelul acoperisului, in imediata apropiere a cosului pentru evacuarea fumului ramas neizolat fata de materialele combustibile.

Pentru prevenirea unor situatii asemanatoare, recomandam respectarea urmatoarelor reguli :

  • sistemele de încălzire trebuie verificate si curatate de funingine cel putin odata pe an.
  • o persoana autorizată va verifica, repara și curăța coşurile pentru evacuare a fumului.
  • materialele combustibile trebuie puse la distanţă faţă de sobe. Trebuie asigurata izolarea sobei faţă de podea şi pereţii din apropiere;
  • pentru încălzire, trebuie folosit doar tipul de combustibil pentru care a fost proiectat sistemul de încălzire;
  • cenuşa si jarul nestins trebuie depozitate într-un container de metal în exteriorul locuinţei şi la distanţă de casă, grajd, fânar, depozite, etc.
  • se amplasează o bucata de tabla sau alt material care nu arde, în faţa focarului şemineului.
  • ofițer de relații publice plt. adj. Fulger Octavian -ISU Valcea.