Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO. Focul le-a mistuit casa

Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați în această dimineață, la ora 05.30, pentru stingerea unui incendiu, la o casă de locuit în comuna Dobroteasa, județul Olt.

La fața locului, au fost trimise două echipaje de stingere cu apă și spumă. Sosiți la fața locului, pompierii au constatat ca locuința arde generalizat, motiv pentru care au mai cerut în sprijin încă un echipaj de stingere. Incendiul se manifesta la o casă construită din cărămidă și acoperita cu tablă, pe o suprafață de circa 200 de mp.

Până la stingerea flăcărilor, au ars: acoperișul casei construit din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafață de 200 mp., obiecte de mobilier din interiorul locuin’ei, materialele combustibile aflate în podul locuinței. De asemenea, s-au degradat : o centrală electrică, o centrală termică și aparatura electrocasnică din locuință.

După mai bine de trei ore, de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost lichidat. Cercetările preliminaree fectuate la fața locului arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma producerii unui scurtcircuit electric la aparate electrice lăsate sub tensiune.

Pentru evitarea unor situații asemănătoare, recomandăm respectarea următoarelor reguli:
Nu utilizarți aparatele electrice, cabluri electrice, prize, întrerupătoare, dispozitive de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii.
Nu suprasolicitați reţeaua electrică prin folosirea simultană a mai multor receptori.
Nu lăsați nesupravegheate aparatele electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea.
Nu folosiți siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă.
Pentru asigurarea intervenţiei în caz de incendiu se recomandă amplasarea în bucătării a unui stingător de incendiu sau a unei pături de incendiu.
ATENŢIE! Un incendiu de grăsimi NU se stinge cu apă; recipientul în care s-a produs incendiul se acoperă cu un capac sau cu o cârpă umedă.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

Sursa foto: ISU Vâlcea