Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO. Două zile, două intervenții ale jandarmilor vâlceni pentru îndepărtarea urșilor

Astăzi, 12 iulie 2022, în urma unei sesizări prin Apel 112, jandarmii vâlceni au intervenit pentru îndepărtarea animalelor sălbatice, după ce o femeie din comuna Perișani, județul Vâlcea, a anunțat că a găsit doi viței uciși în grajdul unde își ținea animalele.

Jandarmii s-au deplasat în punctul Roșia, satul Surdoiu din comuna Perișani, unde au observat că gardul electrificat care împrejmuia grajdul a fost distrus, iar cele sesizate de apelantă se confirmau.

Nu a fost singura sesizare de acest fel.

Ieri, 11 iulie a.c., jandarmii vâlceni au fost solicitați prin Apel 112, să intervină pentru îndepărtarea unui animal sălbatic în comuna Titești, județul Vâlcea, unde apelanta a confirmat prezența unui urs, pe izlazul comunal.

În dimineața zilei, persoana a auzit câinii lătrând și în momentul în care s-a deplasat către locul respectiv, a văzut ursul care se îndrepta către pădure.
Din neferice, ursul a provocat și de această dată pagube, un vițel a fost ucis.
În toate cazuri în care a fost necesară intervenția echipajelor de jandarmi, patrulele au rămas o perioadă mai lungă în zonă pentru a se asigura că pericolul a trecut și au fost anunțate autoritățile și agențiile cu atribuții în acest domeniu.