Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO. Două locuințe din Slătioara, distruse de flăcări

Pompierii militari din cadrul ISU General Magheru al județului Vâlcea au fost solicitați în noaptea trecută, la ora 00.33, pentru stingerea unui incendiu produs la două case în localitatea Slătioara, sat Cumpene.

La fața locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială SMURD, pentru acordarea de îngrijiri medicale, eventualelor victime.

La sosirea echipajelor la locul intervenției, incendiul se manifesta generalizat la o locuință, și parțial la locuința învecinată, din cauza distanței foarte mici existentă între imobile, precum și observarea târzie a producerii incendiului, favorizând propagarea.

Până la stingerea flăcărilor, au ars:
– la prima locuință, a ars acoperișul casei construit din lemn și acoperit cu tablă, pe o suprafață de circa 80 mp,
– la cea de a doua locuință, au ars : acoperișul casei pe o suprafață de circa 120 mp. construit din lemn și acoperit cu tablă; două magazii din lemn în suprafață de aproximativ 30 mp. construite din lemn si acoperite cu tablă; un atelier în suprafață de aproximativ 20 de mp., construit din lemn și acoperit cu tablă, un depozit de material lemnos, în suprafață de circa 20 de mp, construit din lemn și acoperit cu tablă; aproximativ 20 tone de lemn de foc și cărbune; un adăpost de animale în suprafață de 10 mp., construit din BCA acoperit cu tablă.

După aproximativ șase ore de la sosirea echipajelor la locul intervenției, incendiul a fost stins. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma producerii unui scurtcircuit la instalația unui frigider lăsat sub tensiune.

Pentru prevenirea unor situații de acest gen recomandăm respectarea următoarelor măsuri de prevenire:
• nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
• nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
• nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
• nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: fier de călcat, reşou, radiator şi altele asemenea;
• instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;
• verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.