Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: webpublicapress.net
John Ashe

Fost preşedinte al Adunării Generale ONU, anchetat pentru că ar fi luat mită

Foto: webpublicapress.netJohn Ashe, în vârstă de 61 de ani, fost preşedinte al Adunării Generale a ONU, este anchetat pentru că ar fi acceptat peste un milion de dolari mită, în schimbul ajutorului pentru realizarea unor proiecte imobiliare, potrivit AFP.

Autorităţile federale americane au dezvăluit un sistem care urma să avantajeze mai mulţi oameni de afaceri de origine chineză, deşi nici unul dintre aceştia nu pare să fi obţinut vreun beneficiu concret, potrivit anchetei. În centrul anchetei se află John Ashe, ambasadorul statului Antigua şi Barbuda la ONU, care a fost preşedinte al celei de-a 68-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, în perioada septembrie 2013-septembrie 2014.

El a fost înlocuit în postul de ambasador în noiembrie 2014, după ce a ocupat această funcţie timp de zece ani.

John Ashe este acuzat de procurorul federal din Manhattan, Preet Bharara, că a acceptat, între 2011 şi 2014, peste 1,3 milioane de dolari de la un grup de cinci persoane, precum şi alte avantaje, precum un sejur şi construcţia unui teren de baschet pe proprietatea sa.

Două persoane din această anchetă sunt deja arestate, iar alte patru au fost arestate marţi şi urmează a fi duse în faţa unui judecător federal.