Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fost cameraman Antena 3: „Pentru că aţi împărţit ţara asta în două, n-o să fiţi iertaţi niciodată!”

Vlad Ilaș, fost angajat, cameraman al trustului Intact, povestește pe siteul său, un episod din timpul protestelor din iarna anului 2012, despre modul cum manipulau Antenele informaţiile transmise din teren.

„Vă povestesc o întâmplare ce am trăit-o pe pielea mea, în perioada în care lucram ca operator la trustul Intact. Trei luni, atât a durat romanţa, suficient pentru mine cât să nu-mi doresc mai mult.

Era în perioada protestelor din ianuarie 2012, când am fost trimis să filmez în Piaţa Universităţii, în mijlocul evenimentelor. Eu lucram în mod normal ca operator pe platou, însă din lipsă de oameni, am ajuns, vrând-nevrând, în Piaţă.

Asta nu a fost o problemă pentru mine, ba chiar m-am bucurat de noua provocare de a mă infiltra printre protestatari, cu o cameră mare în spate şi cu un cablu lung după mine.

Până când, în timp ce filmam eu un banner frumos pe care scria „PDL & USL aceeaşi mizerie”, am primit mesajul în cască: „Nu mai filma bannere împotriva USL-ului, pentru că nu putem da aşa ceva post. Tocmai ni s-a transmis de la studio”.

Scurt, fără explicaţii, protestul de atunci împotriva clasei politice a fost prezentat elegant drept un protest împotriva lui Traian Băsescu. Iar atunci mi-am dat seama că eu nu pot să cobor la nivelul lor…” – scrie fostul angajat pe siteul său.