Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

filos Greek Cuisine – un colț grecesc în Râmnicu Vâlcea

Îți e dor de vacanță și de zilele petrecute pe malurile Mediteranei? Mai avem ceva de așteptat până la vară! Până atunci, noi îți recomandăm un restaurant cu specific grecesc din Râmnicu Vâlcea, care să-ți mai aline dorul.

Ce înseamnă bucătăria grecească

În primul rând, înseamnă sănătate! Mult pește și fructe de mare, multe legume, ca să nu mai vorbim de minunatul ulei de măsline!

Pentru Greci, marea a fost dintotdeauna cea mai bună prietenă și cea mai importantă sursă de hrană. Așa se face că au devenit experți în tot ce înseamnă fructe de mare, iar la taverne meniul include zilnic peștele proaspăt capturat din mare.

La fel de importante sunt și legumele, iar de la masa grecilor nu lipsește niciodată o salată! Tuturor ne place salata cu roșii și castraveți, brânză Feta, măsline, ceapă și ulei de măsline! Vinetele sunt și ele foarte populare – fie că vorbim de salate, preparate precum Papoutsakia (vinete umplute cu carne), sau musaca. Și pentru că am vorbit de brânză Feta, grecii sunt mari amatori de brânzeturi pe care le includ în tot felul de plăcinte (cum e spanakopita, o plăcintă cu spanac și feta), chiftele, sau pe care le prepară ca atare, cu tot felul de sosuri.

Și carnea este importantă în dieta mediteraneeană. Mielul, puiul, vita și porcul – toate se folosesc în bucătăria lor. Souvlaki sunt faimoasele frigărui din pui sau porc; gyros este varianta grecească de shaorma, moussakaua o știm cu toții, iar kleftiko este carne de miel marinat în usturoi şi suc de lămâie, apoi gătit în cuptor.

Toată mâncarea grecilor se bazează pe ingrediente proaspete, locale, și mizează foarte mult pe condimente precum oregano, busuioc, cimbru și mentă pentru a da savoare preparatelor, dar și pe sosurile lor speciale, cum e Tzatziki (din iaurt, castraveți și usturoi).

Dacă ți-am făcut poftă de o porție de calamari sau caracatiță, sau vrei să știi unde poți mânca un tzatziki autentic ori o moussaka de te lingi pe degete, rezervă o masă la restaurantul FILOS GREEK CUISINE, din Râmnicu Vâlcea, de pe Bulevardul Dem Rădulescu nr. 45-47 sau la numărul de telefon 0744/982.882.  Scopul filos Greek Cuisine este să promoveze și să răspândească secretele gastronomiei grecești prin calitatea preparatelor autentice și a gustulului unic grecesc!

De asemenea, poți comanda online, pe site-ul https://www.filosgreek.ro/ și te bucuri de preparatele culinare grecești în căldura căminului tău.

Povestea filos Greek Cuisine a început din dorința de a aduce delicioasele preparate ale bucătăriei Grecești în Râmnicu Vâlcea. Scopul restaurantului este să ofere oaspeților o călătorie culinară printre preparatele autentice ale bucătăriei grecești!