Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ESCROC DIN OLĂNEȘTI, mandat de arestare preventivă! Înșela cetățeni din Germania

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Vâlcea, cu sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române, au pus în aplicare un mandat de arestare preventivă, emis de Curtea de Apel Piteşti, pe numele unui vâlcean, urmărit intenaţional, pentru înşelăciune calificată în convenţii.

La data de 31 martie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Olăneşti, l-au depistat pe M.B.N., de 41 de ani, din oraşul Băile Olăneşti, care era urmărit internaţional pentru contrafacerea şi semnarea în fals a 36 de ordine de plată, în numele deţinătorilor legali ai conturilor bancare, deschise sub diverse pseudonime, sume de bani aparţinând titularilor legitimi ai conturilor bancare, prejudiciindu-i pe aceştia cu peste 25.000 de euro.

Faptele au fost săvârşite în perioada 12 februarie 2011 – 26 martie 2014, pe raza mai multor oraşe din Germania, şi sunt incriminate de art. 263, art. 267 şi art. 25, toate din Codul penal german.

Poliţiştii vâlceni l-au depistat pe bărbatul în cauză şi l-au prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, care, a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

În continuare, se demarează procedurile legale în vederea predării către autorităţile germane.