Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Durere în lumea învăţământului vâlcean: A murit îndrăgitul profesor Chelfan Ion

Originar din localitatea Sâmbureşti, judeţul Olt, Chelfan Ion a fost învăţător la Şcoala cu clasele I – IV comuna Drăgoeşti, sat Drăgoeşti (aproximativ în anul 1970), profesor şi Director la Şcoala Gimnazială cu clasele I – VIII Drăgoeşti, profesor la Şcoala Gimnazială Olanu şi profesor la Liceul Drăgăşani.

S-a pensionat în urmă cu câţiva ani din funcţia de Director al Şcolii Drăgoeşti. S-a despărţit cu greu de elevii săi, de prietenii săi profesori şi de comunitatea din Drăgoeşti care i-a devenit ca o a doua familie. Profesorul Chelfan Ion şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii în calitate de dascăl în comuna Drăgoeşti, localitate pe care a iubit-o şi a preţuit-o foarte mult. A făcut parte din generaţia de aur a cadrelor didactice care au predat la Drăgoeşti. A fost un om de o aleasă ţinuta morală, un dascăl de excepţie iubit de toate generaţiile care l-au cunoscut şi cărora le-a fost învăţător, profesor sau director.

Din discuţiile purtate cu foştii elevi a reieşit faptul că acest dascăl era o enciclopedie . Avea o cultură generală de invidiat. De asemenea ştia să se facă iubit de toată lumea. A fost un om înţelegător şi un om pacifist.

Înmormântarea a avut loc azi 13.09.2017 în Cimitirul din Comuna Sâmbureşti, Judeţul Olt!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!