Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

După demisia lui Bleotu: NU vor fi alegeri în Colegiul Drăgășani

Guvernul României a decis să nu organizeze alegeri în Colegiul Uninominal Drăgăşani, după decizia deputatului Vasile Bleotu de a-şi da demisia din Parlamentul României. Asta pentru că pe colegiul respectiv se aflau deja doi deputaţi, pepededistul Cristinel Marian intrând suplimentar în Parlamentul României la alegerile din anul 2012.

De fapt, Guvernul Ponta crease deja un precedent în cazul demisiei lui Dan Voiculescu, pe colegiul respectiv nemaiorganizându-se alegeri pentru că, la fel ca la Drăgăşani, existau doi parlamentari pe un singur post. Astfel, Ponta nu putea da înapoi, mai ales că atunci a făcut declaraţii publice referitoare la faptul că oricum sunt mult prea mulţi parlamentari. Aşadar, pe Colegiul Uninominal nr. 4 Drăgăşani a mai rămas doar un singur deputat, Cristinel Marian, actualul preşedinte interimar al PPDD Vâlcea, iar alegeri nu sunt nici cele mai mici şanse să se organizeze înainte de termen.

Cîlea: „Oricum în 2016 tot PSD va câştiga acest colegiu”

Preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, susţine că îi pare rău că Vasile Bleotu a fost nevoit să îşi prezinte demisia. Social-democratul spune că, de fapt, Bleotu nu a demisionat din cauza unei hotărâri definitive în cazul de incompatibilitate în care este judecat, ci pentru că soţia sa are grave probleme de sănătate.

Ion Cîlea a mai declarat că nu consideră că a pierdut nimic şi este convins că la alegerile parlamentare din 2016 PSD va câştiga acest colegiu. „Este adevărat că am pierdut un parlamentar, dar nu este nicio tragedie. Chiar dacă nu se fac acum alegeri la Drăgăşani, în 2016 tot PSD va câştiga acest colegiu. Am oameni buni acolo şi voi lupta cot la cot cu ei pentru a câştiga” – ne-a declarat liderul PSD Vâlcea, Ion Cîlea.