Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

DOLIU în sânul Bisericii! „Păstorul de suflete”, preotul Petre Vețeleanu, s-a ridicat la Ceruri

Biserica Ortodoxă Română și vâlceană este în doliu! Unul dintre cei mai cunoscuţi și iubiți preoți vâlceni a încetat din viaţă astăzi, 17 iunie a.c.

Este vorba de părintele Petre Vețeleanu, preotul care s-a încăpăţânat să depăşească statutul de păstor de suflete şi să le ofere sprijin nevoiaşilor în fiecare moment chinuitor din viaţa lor. De peste 30 de ani, părintele Petre Veţeleanu s-a îngrijit de copiii sărmani şi de bătrânii abandonaţi de familie.

Preotul Petre Veţeleanu a derulat numeroase proiecte sociale în comunitatea din Ocnele Mari, unele dintre acestea în parteneriat cu asociații din străinătate.

Preotul este considerat părintele a zeci de copii din Ocnele Mari, care provin din familii dezorganizate, cel care îi îmbracă înainte de începerea fiecărui an şcolar sau de venirea iernii. Minorii care provin din familii dezorganizate, fără posibilităţi financiare sau care au părinţi plecaţi la muncă în străinătate găsesc oricând adăpost la Centru social şi la cele două Centre de zi situate în Ocnele Mari şi în Copăcelu, centre de ale căror întreținere se ocupă Parohia din Trăistari, sub directa coordonare a preotului Petre Vețeleanu. Reintegrarea în familie era atent monitorizată de preot şi reprezentanţii centrului, astfel încât copiii să poată fi ajutaţi ori de câte ori întâmpină dificultăţi.

De asemenea, sărăcia din jurul său şi nepăsarea semenilor l-au determinat pe Petre Vețeleanu să deschidă, în 2003, o cantină de ajutor social, pentru a-i hrăni pe sărmanii din Ocnele Mari şi alte câteva localităţi din zonă.

Începând cu data de 27 decembrie 2015, chiar de Sfântul Ștefan, preotul Petre Vețeleanu a fost și mai aproape, dacă se poate spune așa, de oamenii din Ocnele Mari, având și calitatea de cetățean de onoare.

Pierderea sa lasă un mare gol în întreaga comunitate din Ocnele Mari, chiar din județul Vâlcea. În aceste momente de adâncă suferință, adresăm familiei îndoliate, cele mai profunde gânduri de compasiune rugând pe Milostivul Dumnezeu să primească sufletul destoinicului Său slujitor în Împărăția Cerurilor! Dumnezeu să-l odihnească!