Romania este o tara binecuvantata de natura cu cele mai fascinante frumuseti naturale, de la munti si mare, pana la exotica Delta a Dunarii. Nu este nevoie sa aiba tinuturi misterioase, paduri exotice sau deserturi intinse pentru a fi o tara care sa merite sa fie vizitata. Simplul fapt ca Romania are Delta Dunarii este o mare binecuvantare pentru locuitori. Aceasta bogatie a naturii merita o deplasare din partea turistilor care vor sa evadeze din cotidian. Aici pot gasi o adevarata jungla autohtona, singura jungla a Europei, Padurea Letea! Turistii se pot caza la Pensiunea Akropolis din Tulcea, de unde pot pleca spre acest minunat colt de natura.
Excursie la Padurea Letea – o adevarata aventura
Padurea Letea este considerata o mica jungla a Europei, adunand peste 120 de specii de pasari si peste 500 de specii de plante, fiind o zona cum putine exista in Europa,si unde cresc liane infasurate pe stejari seculari. Numai aici turistii pot vedea ultimele exemplare de cai salbatici care alearga in voie, numai aici pot admira lisite salbatice, lebede, pelicani si rate, peisajul parand desprins dintr-un colt de Paradis. Padurea Letea arata ca o adevarata jungla: trunchiurile de copaci se apleaca spre apa, lianele atarna din ramurile copacilor, plantele mediteraneene ofera un aer tropical, dunele albe de nisip fin si bancutele de lemn special amenajate pentru turisti ofera o imagine ametitoare si greu de uitat. Peisajul in sine este spectaculos, iar cateva ore petrecute intr-o excursie in Padurea Letea sunt, de fapt, amintiri care vor ramane o viata intreaga.
Cum sa ajungi la Padurea Letea si ce poti admira aici
Padurea Letea este padurea subtropicala a Europei, situata in cel mai nordic punct al acesteia, si care se intinde pe o suprafata foarte mare, de peste 5.000 de hectare. Aici traiesc in libertate cateva mii de cai salbatici, vipere, caprioare, sacali, fazani, caini enoti, precum si alte specii de animale. Padurea Letea se afla la 23 de kilometri distanta de orasul Sulina, langa comuna C.A. Rosetti din judetul Tulcea. Vizitarea padurii incepe in satul Letea, un sat cu aspect traditional, in care trec testul de rezistenta in fata timpului mai multe case construite in stil traditional, din stuf, lemn si lut, pictate in stil lipovenesc. Din respect pentru natura, masinile nu vor fi folosite si nici parcate in zonele sensibile, ci trebuie lasate intr-un punct de unde turistii pot ajunge la dunele de nisip.
Principalele puncte de interes ale excursiei la Padurea Letea sunt Tarla Popii, unde sunt stejari cu o istorie de peste 600 de ani, Dunele Mari, cu peisaje spectaculoase si fasii de desert ce dau unicitate locului, Dunele Mici, cu un peisaj absolut spectaculos, si Fantana lui Omer. In Padurea Letea, primavara totul arata superb, de un verde crud cum numai in tablouri poate fi admirat, cu temperaturi placute si specii de orhidee ce infloresc pe pajisti si in umbra padurii. Vara, padurea Letea devine o adevarata jungla cu vegetatie luxurianta, in timp ce toamna florile specifice anotimpului incanta privirea oricui in contrast cu culorile superbe ale copacilor. Iarna turistii nu prea se incumeta sa viziteze padurea Letea, insa acum este momentul sa isi planifice urmatoarea excursie aici.
Lasă un comentariu