Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

De ce sa invatati limba germana cu cursuri la ilsc.ro

Germania este o tara foarte atractiva pentru foarte multi romani. Multi merg acolo pentru a lucra, altii isi aduc intreaga familie si isi cresc copiii in acest mediu foarte civilizat, pe cand unii merg sa  studieze in universitatile germane sau, pur si simplu, sa se plimbe. Pot exista o mie de motive pentru a invata limba germana. Poate va ganditi si dvs. de ce sa invatati limba germana?

Poate ca in acest moment nu doriti sa mergeti in Germania sa lucrati si poate nici macar sa vizitati, insa v-ati gandit pe termen lung? Exista situatii cand spunem ca nu avem nevoie de ceva anume si, peste ani, ne trezim ca acel lucru pe care l-am refuzat cu ceva timp in urma ne-ar putea fi folositor la un moment dat. Asa ca, poate ar trebui sa va ganditi mai bine si sa luati in considerare invatarea limbii germane la un centru precum ILSC. Cum spuneam, exista multe motive pentru a invata germana, dar putem incepe prin a spune ca limba materna a peste 100 de milioane de oameni este germana.

1-Limba materna a peste 100 de milioane de oameni din lume este germana

Germana este vorbita de peste 100 de milioane de oameni in Austria, Germania, Luxemburg, Liechtenstein si in unele parti ale Belgiei, precum si in nordul Italiei si estul Frantei. Germana este cea mai vorbita limba in Uniunea Europeana. Cu toate acestea, germana este printre primele 10 limbi cele mai vorbite din lume. Cand vizitati orice tara din Uniunea Europeana, va fi poate extrem de comod pentru dvs. sa va descurcati daca aveti suficiente cunostinte de germana pentru a va exprima. Acolo unde limba engleza nu este folosita, veti primi cel mai mare ajutor prin cunostintele de limba germana pe care le aveti. In plus, daca doriti sa mergeti in germana sa stiti ca limba engleza nu va va ajuta prea mult pentru ca nu fiecare german vorbeste engleza asa cum multi tindem sa credem.

2-Multe lucrari stiintifice au fost scrise in limba germana

In studiile stiintifice, exista multe studii la care oamenii de stiinta germani au contribuit in lumea stiintei. Deoarece aceste studii au fost scrise in propria lor limba, au aparut multe articole in limba germana despre diverse subiecte importante si de interes. Daca facem o analiza, putem spune ca limba germana se situeaza pe locul al doilea in lume dupa engleza in ceea ce priveste numarul de articole stiintifice redacatate in aceasta limba.

3- Calea catre arta este pavata si cu limba germana

Ca si in articolele stiintifice, aceeasi stabilitate a limbii germane continua si in literatura. Ocupa locul trei in lume in ceea ce priveste numarul de publicatii aparute in limba germana. Germana este limba inventatorilor, scriitorilor, psihologilor, filosofilor si cercetatorilor de renume mondial, precum si a artistilor. Renumitii Mozart, Bach, Beethoven, Strauss si Wagner, ale caror nume se regasesc in Panteonul muzicii clasice mondiale, sunt compozitori ai tarilor vorbitoare de limba germana. Viena, de exemplu, este centrul absolut al muzicii clasice la nivel mondial. De asemenea, literatura prin Goethe sau Hermann Hesse, ne aduce in fata opere inestimabile care vor fi mult mai intense daca sunt citite in limba germana.

4- Germania este cel mai mare partener comercial al tarilor europene

Germania este cel mai mare partener comercial al tarilor europene, printre care si Romania si multi romani locuiesc si in Germania. De asemenea, se stie ca Germania si Romania sunt apropiate datorita relatiilor lor de afaceri. Exista multe companii germane care au un cuvant de spus in tara noastra si numarul lor este foarte mare. In acelasi timp, Germania este al doilea cel mai mare exportator din lume. Economia germana are cea mai mare economie din Uniunea Europeana si a 4-a ca marime din lume.

5-Multi turisti sunt din Germania

Germanii, care sunt lideri in cheltuielile turistice pe cap de locuitor, reprezinta, de asemenea, o mare parte a turistilor straini care vin in Romania. Chiar si in aceasta situatie, ar trebui sa invatati germana, deoarece sectorul turismului este de mare importanta pentru tara, mii de oameni castigandu-si existenta din turism.

6- Cunoasterea limbii germane este o conditie prealabila pentru a studia si a lucra in Germania

Germania ofera oportunitati de invatamant superior foarte atractive pentru studentii straini si, desigur, limba germana este calea catre invatamantul superior in Germania. Superioritatea Germaniei este incontestabila, mai ales in ramurile tehnice, iar mii de studenti la inginerie isi continua studiile in Germania in fiecare an.

Pentru invatamantul superior in Germania, trebuie sa aveti peste o anumita medie in studiile liceale din tara sau trebuie sa absolviti o scoala care este echivalenta cu scolile din Germania. In plus, pentru a studia in Germania, trebuie sa dati anumite examene de limba precum testDAF.

Cei care vor lucra in companii care opereaza in Germania trebuie sa cunoasca fluent limba germana. Cunoasterea limbii germane este intotdeauna un avantaj pentru ca oamenii sa fie recrutati nu doar in companii de origine germana, ci si in alte oportunitati de angajare in Romania. Puteti face cursuri pentru adulti si companii la www.ilsc.ro.

7-Germana nu este o limba dificil de invatat

Contrar credintei populare, germana nu este o limba dificil de invatat. Cu ajutorul unui profesionist, precum profesorii de la ILSC, este foarte posibil sa incepeti sa vorbiti bine limba germana intr-un timp nu foarte lung. Cursurile de la ILSC sunt atent structurate, astfel incat invatarea sa se faca sistematic si intelegerea sa fie usoara, indiferent de nivelul la care va aflati.

Acestea fiind spuse, este indicat sa invatati limba germana din multe motive. Chiar daca nu aveti in moment in perspectiva studierea sau lucrul in Germania, nu strica niciodata sa mai cunoasteti o limba straina.