Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

De ce i-a dat Vetuţa cu CIOCANUL în cap directorului Roman? Ca să ajungă la ciolan, normal!

Consilierul judeţean PSD, Vetuţa Ciocan, este fără doar şi poate un om de partid în adevăratul sens al cuvântului. Ultimele dumneaei acţiuni o arată ca o persoană de bază de partid, mai ales când trebuie să execuţi şi ceva mizerii… Deh, politica nu e pentru fete mari şi se vede treaba că rezistă doar cei cu obrazul gros. Exemplificând, trebuie să menţionăm că doamna Vetuţa Ciocan, Ioan Comşa şi Doru Moţoc au făcut parte din comisia din cadrul CJ Vâlcea care l-a evaluat pe directorul Teatrului Anton Pann, Adrian Roman. În condiţiile în care toţi ceilalţi directori ai instituţiilor de cultură subordonate CJ Vâlcea au obţinut nota maximă, adică 10, domnul Roman a obţinut doar 8.50. Explicaţia este chiar simplă. Dacă Adrian Roman ar fi obţinut peste 9, atunci nu s-ar mai fi organizat concurs, domnia sa fiind singurul care ar fi prezentat un proiect de management. Dar cum a avut parte de o comisie scrupuloasă, trebuie să se organizeze concurs, la care se poate prezenta oricine îndeplineşte condiţiile. După acest eşec, Adrian Roman a anunţat că renunţă şi că nu se mai înscrie la concurs. A înţeles omul că a fost executat şi îşi vede de treabă, deşi mai avea un an până la pensie.

De ce credeţi că s-a executat Vetuţa cu ochii închişi şi fără să cârtească? E clară treaba şi vorba aceea din bătrâni care spune că o mâna spală pe alta, în povestea noastră chiar se potriveşte. Păi pentru că, aşa cum am aflat, şi Vetuţa vrea o sinecură, iar conducerea PSD Vâlcea i-a promis că o va ajuta. Vetuţa Ciocan doreşte, nici mai mult nici mai puţin, funcţia de inspector şef adjunct al IŞJ Vâlcea. De asemenea, Vetuţa a cerut o funcţie şi pentru soţul din dotare, că, vezi Doamne, trebuie să facă naveta şi nu are carnet.

La Inspectoratul Şcolae se vacantează posturile! Vetuţa are răbdare

Să nu credeţi că Vetuţa nu este orientată, pentru că este! Chiar foarte bine. Doamna Ciocan ştie că cele două posturi de adjunct de la IŞJ Vâlcea sunt ca şi vacante. Roxana Călina şi Ana Jipescu, cele care au ocupat funcţia prin concurs au primit, în urmă cu o lună de zile, calificativul de „Nesatisfăcător”, la evaluarea organizată de Ministerul Educaţiei. În cazul celor 2 adjuncte de la Vâlcea, mai sunt peste 33 de inspectori şefi sau adjuncţi din toată ţara, care nu au avut, probabil culoarea politică corespunzătoare.

Astfel, Ministrul Educației Naționale a dispus:”Anularea evaluării realizate asupra activităţii manageriale desfăşurate de către inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncți şi directorii caselor corpului didactic. Reluarea procesului de evaluare, după revizuirea metodologiei de evaluare. Efectuarea de cercetări asupra faptelor care au condus la vicierea procesului de evaluare, în vederea stabilirii răspunderii disciplinare a persoanelor care se vor dovedi vinovate”.

Numai că după emiterea acestui comunicat de presă nu s-a întâmplat nimic în plan concret, iar cele două adjuncte de la Vâlcea au rămas tot cu calificativul „Nesatisfăcător” şi în ziua în care se vor prezenta la serviciu vor fi demise. Moment pe care Vetuţa Ciocan îl aşteaptă cu nerăbdare. Şi de aceea l-a şi executat pe Roman.