Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cum si de ce este important sa avem grija de imaginea personala?

Traim intr-un secol in care se pune foarte mult accentul pe imaginea personala, motiv pentru care nu este de mirare faptul ca sunt destul de rare situatiile in care parasim locuintele fara a face un intreg ritual de ingrijire inainte. Indiferent ca este vorba despre o iesire in oras, o intalnire de afaceri sau un eveniment important, intotdeauna vrem sa aratam cat mai spectaculos. Este gresit sa spunem ca imaginea personala se rezuma doar la stilul vestimentar, la fel cum este gresit sa spunem ca aceasta se rezuma exclusiv la modul in care aratam. Imaginea personala nu este numai despre cum ne vad ceilalti, ci si despre cum ne percepem pe noi. Atunci cand avem o impresie buna despre noi, acest lucru poate fi foarte usor perceput si de catre cei cu care intram in contact.

Atunci cand vorbim despre imaginea personala, este esential sa tinem cont de faptul ca aceasta se afla intr-o stransa legatura si cu increderea de sine. Nu mai reprezinta niciun fel de secret faptul ca atunci cand avem o perceptie buna despre imaginea personala, in mod automat ne simtim mult mai increzatori in potentialul pe care il avem. Iata asadar cateva moduri simple prin care poti avea grija de imaginea personala!

Vestimenteaza-te dupa bunul plac

Chiar daca lumea modei se afla intr-o continuta schimbare si mereu apar tendinte noi, in cele din urma, cel mai important este ca alegerile pe carele faci in materie de vestimentatie sa fie in concordanta cu gusturile tale. Este de prisos sa imbraci articole vestimentare care te fac sa te simti inconfortabil sau care nu iti plac in mod deosebit. Este mai important sa te simti bine in pielea ta decat sa fi in ton cu cele mai noi tendinte in materie de vestimentatie.

Solutioneaza toate problemele care te fac sa te simti nesigura pe tine

Cu totii avem anumite nemultumiri legate de modul in care aratam sau de diferite probleme ale corpului nostru care ne fac sa ne simtim mai prejos decat ceilalti. Spre exemplu, serviciile de estetica dentara sunt cele care pot reda acel zambet perfect la care am visat mereu, la fel cum anumite creme antirid ne pot ajuta sa estompam apritia semnelor imbatranirii. Astfel, acum este momentul oportun sa dai startul schimbarilor si sa devi cea mai buna versiune a ta.

Fii cat mai bine organizata!

A fi o persoana bine organizata este un lucru cat se poate de benefic atat pentru modul in care se derulueaza viata ta de zi cu zi, cat si cu modul in care cei din jur te percep. Astfel, dimineata in timp ce savurezi ceasca de cafea irezistibila, planifica si organizeaza-ti ziua in asa fel incat sa poti duce la bun sfarsit tot ceea ce ti-ai propus. Acest lucru nu doar ca iti va da un plus de incredere in fortele proprii, ci intreaga ta imagine personala va deveni una de invidiat pentru cei din jur.

Adopta intotdeauna o atitudine pozitiva

Dincolo de ingrijirea fizica, pentru a putea avea o imagine personala impecabila, este recomandat sa avem in vedere si adoptarea unei atitudini care sa ne faca cinste. Pozitivitatea si optimismul sunt molipsitoare si ii pot chiar determina pe cei din jur sa isi schimbe complet perceptia despre noi.