Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cum să răcorești rapid și eficient o cameră cu ventilatorul

Pe vreme caldă, poate fi dificil să obții un somn odihnitor. Utilizarea unui ventilator este o modalitate simplă și ieftină de a răci o cameră. Iată câteva trucuri pentru a folosi ventilatorul în mod eficient, atât înainte de culcare, cât și în timpul zilei.

În primul rând, închide ferestrele, ușile și jaluzelele pe timpul zilei pentru a preveni pătrunderea căldurii. Seara, deschide ferestrele și îndreaptă ventilatorul spre fereastră pentru a împinge aerul cald afară.

Cum să Răcești Rapid și Eficient o Cameră cu Ventilatorul:

  1. Deschide o Fereastră
  • Poți răci o cameră deschizând o fereastră când aerul de afară este mai rece decât în interior. Îndreaptă ventilatorul astfel încât să expulzeze aerul cald din cameră. Pornește ventilatorul noaptea sau dimineața devreme pentru a beneficia de aerul mai răcoros de afară.
  1. Folosește Gheață
  • Îngheață o sticlă de plastic cu apă, așaz-o pe o tavă și acoper-o cu o cârpă umedă. Poziționează gheața în fața ventilatorului pentru a răci aerul care trece peste ea, răcorind astfel întreaga cameră.
  1. Plasează Ventilatorul în Zona de Nord a Casei
  • Poziționează ventilatorul în partea cea mai umbrită a casei, de obicei în zona de nord, unde temperatura este mai scăzută decât în restul locuinței.
  1. Combină Ventilatorul cu un Aparat de Aer Condiționat
  • Pentru o circulație constantă a aerului, folosește un ventilator împreună cu un aparat de aer condiționat. Plasează ventilatorul între două camere pentru a ajuta la difuzarea aerului răcorit de la AC.
  1. Pune Ventilatorul cu Fața către Oameni
  • Dacă nu ai aer condiționat, plasează ventilatorul astfel încât să sufle aer direct asupra persoanelor din cameră, cu ferestrele închise. Ventilatorul răcorește corpul, nu camera. Nu lăsa ventilatorul pornit când nu este nimeni în cameră pentru a evita încălzirea suplimentară produsă de motor.

Reține că ventilatoarele creează un efect de răcire prin mișcarea aerului, fără a scădea temperatura camerei. Pentru a răci efectiv interiorul casei, ai nevoie de un aparat de aer condiționat.