Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cum să alegi cea mai bună pardoseală pentru casa ta

Ai intrat vreodată într-o casă proaspăt renovată? Primul lucru pe care iți “sare” in ochi este podeaua. Fiind punctul forte al fiecărei camere. Prima dată vei vedea podeaua, apoi îți vei îndrepta privirea către pereți, mobilier, corpuri de iluminat și restul accesoriilor.

Podelele din lemn sunt cunoscute pentru farmecul lor atemporal și fac parte integrantă a oricărei case. Indiferent dacă renovați sau instalați podele din lemn de esență tare sau parchet laminat alegeți cu înțelepciune. În funcție de stilul podelei veți influența complet aspectul întregii case.
Spre deosebire de fashion, unde moda se schimbă în fiecare sezon, stilurile de pardoseală au un ciclu lung, care poate dura generații.

Există cinci detalii de luat în considerare:

1. Culoarea pardoselii.
2. Alte finisaje legate strâns de pardoseală precum plinta.
3. Textura lemnului.
4. Tipul de placa și mărimea.
5. Amestecul intre nuanțe și patern-uri.

Toate cele 5 formează stilul de podea, rustic, modern, clasic. Fiecare dintre noi avem gusturi diferite dar asta nu înseamnă că nu putem amenaja in noile tendințe dacă dorim încăperi care să exprime cat mai mult personalitatea noastră. Nu uitați că in aceste încăperi dvs. veți locui sau veți lucra iar confortul psihic vine mai ales de la amenajarea interioara potrivită.

Proprietarii de case caută podele din lemn, cât mai rezistente și ușor de întreținut.
Indiferent dacă sunteți un tradiționalist sau un trendsetter, alegeți caracteristicile potrivite, care sunt în cerere și care se potrivesc cu gustul și bugetul dvs.

Cele mai moderne nuanțe de parchet laminat sunt alb, gri, grej, gri ciment, dar și nuanțe combinate, bicolor.

Culori populare în materie de podele din lemn

Cele mai recente preferințe de culoare merg în direcții opuse, foarte întunecate sau foarte luminoase și naturale. Culorile pe care proprietarii de case tind să le îndepărteze sunt tonurile de roșcat închis, ce erau în vogă în urmă cu un deceniu sau două. Este destul de greu să găsiți culori de vopsele și mobilier care să se asorteze frumos acestor tipuri de tonuri. Asta doar dacă nu vă plac culorile puternice și izbitoare.

La fel precum o rochie neagră, elegantă, parchetul închis la culoare pare elegant, în special combinat cu pereți albi, contrastanți, mobilier in culori calde și un covor cu accente deschise, ușoare.
Casele moderne, minimaliste, ce au parte de lumină în abundență, folosesc mai mult culori cum ar fi abanosul, espresso sau chiar negru iar cele care dispun de mai putin spațiu vor fi amenajate numai pe baza de culori deschise.

În timp ce negrul sau decorurile închise pot fi dificil de întreținut, deoarece se poate vedea fiecare zgârietură și urmele de praf se recomanda mai bine să folosiți aceste culori pentru zonele cu trafic redus (unde nu sunt în permanență copii sau animale de companie).

Cea mai simplă variantă este să alegeți culorile clasice: lemn natural, parchet gri deschis sau lemn de culoare albă, decolorat.

Când vine vorba de lemn natural, podele din stejar deschis sunt o alegere excelentă. Spre deosebire de stejarul roșu, de nuc sau de cireș, stejarul alb nu beneficiază in ziua de azi de multe nuanțe. Culoarea neutră oferă opțiuni de decor nelimitat, se potrivește oricărui stil decorativ și creează un ambient cald și confortabil.

O nuanță ușor umbrită ajută la mascarea murdăriei și a prafului, făcându-o o alegere preferată în casele mai aglomerate. Cu toate acestea, nu toată lumea apreciază tonurile galbene ale lemnului. Dacă și tu ești de aceeași părere, griul și albul sunt două opțiuni care au devenit o tendință în ultima perioadă.

Mergi pe culori deschise și nu vei regreta

Decorurile de parchet deschise precum parchet gri, alb gri, grej, gri deschis, sau chiar gri șobolan sunt in mare trend in întreaga lume. Orice revista de amenajări interioare fie din Romania, Anglia, America sau Franța iți va prezenta într-o proporție de peste 90% interioare amenajate cu aceste culori. Ultimele studii au arătat clar ca, suprafețele deschise se întrețin mult mai ușor decât cele închise dar mai ales conferă din punct de vedere psihologic senzații mult mai plăcute: pace, căldura, intimitate, spațiu, igiena.