Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Costică-Vâlcea, condamnat la trei ani cu executare

Veste proastă pentru Gheorghe Constantin! Costică-Vâlcea, condamnat la trei ani cu executare.

Preşedintele executiv de la CS Municipal mai are două căi de atac a deciziei şi îşi dă demisia de la formaţia din Zăvoi. Tribunalul Prahova l-a condamnat pe vâlceanul Gheorghe Constantin la trei ani cu executare în Dosarul „Mită pentru Arbitri” în care a fost pus sub acuzare pentru luare de mită. Pentru cealaltă acuzaţie, constituire de grup infracţional organizat, Costică-Vâlce a fost achitat. Preşedintele de la CS Municipal nu va fi încarcerat, el având la dispoziţie încă două căi de atac a deciziei magistraţilor, la Curtea de Apel şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În iunie 2009, Direcţia Naţională Anticorupţie informa că Florin Prunea, director de Relaţii Internaţionale în FRF, Gheorghe Constantin, fost preşedinte al CCA, Liviu Făcăleaţă, director general al SC Pic, Cornel Penescu, acţionar majoritar la FC Argeş Piteşti şi Cristian Libertatu, fost director al OJPC Argeş au fost trimişi în judecată pentru corupţie. Potrivit DNA, au fost trimişi în judecată în acelaşi dosar Cornel Penescu pentru dare de mită, cumpărare de influenţă şi iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat, Liviu Făcăleaţă pentru complicitate la dare de mită, iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat, deţinere, fără autorizaţie, de substanţe clasificate în categoria precursorilor de droguri, Dan Cristian Libertatu pentru luare de mită şi Gheorghe Constantin pentru luare de mită şi iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat. Procurorii DNA i-au mai deferit justiţiei pe arbitrii Marcel Savaniu, Sorin Corpodean, Aurelian Bogaciu, precum şi pe Marcel Lică, observator federal şi fost vicepreşedinte al CCA, pentru luare de mită. În acelaşi dosar au fost de asemenea inculpaţi Gheorghiţă Pieca, administrator la societăţile SC Pic SA şi FC Club Argeş, pentru complicitate la dare de mită şi la cumpărare de influenţă, precum şi pentru iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat, Cristian Mincă, preşedinte al FC Club Argeş Piteşti, pentru aceleaşi infracţiuni, Daniela Cârstiana, director la SC Pic pentru favorizarea infractorului, precum şi doi arbitri din lotul divizionar A, Dan Cristian Lucian şi Sorin Caia.

Potrivit procurorilor, la data de 3 septembrie 2007, Cornel Penescu a remis suma de 20.000 RON lui Gheorghe Constantin, pentru ca, în calitate de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din România, acesta din urmă să delege la meciurile disputate de FC Argeş Piteşti SA, în sezonul competiţional 2007 – 2008, anumiţi arbitri solicitaţi de finanţatorul acestei echipe. Suma remisă cu titlu de mită a fost pusă la dispoziţia lui Penescu de către Gheorghiţă Pieca, în calitate de administrator al SC PIC SA, acesta cunoscând destinaţia banilor. De asemenea, conform datelor furnizate de DNA în 2009, în perioada 14 decembrie 2008 – 12 martie 2009, Penescu şi Pieca au remis în două tranşe suma de 290.000 RON lui Gheorghe Constantin, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul FRF, pentru ca acesta să delege anumiţi arbitri agreaţi de Penescu la meciurile disputate de echipa pe care o finanţa în sezonul competiţional 2008-2009 şi pentru a promova în lotul de arbitri divizionar A un arbitru protejat de Penescu.

„Mă retrag pentru o perioadă”

Gheorghe Constantin a luat decizia de a se retrage de la cârma formaţiei din Zăvoi: „Hotărârea pronunţată joi de către Tribunalul Prahova nu este definitivă şi există încă două căi de atac, apelul şi recursul. Nu mă aşteptam la o asemenea decizie. Pentru a nu afecta imaginea clubului CSM Rm.Vâlcea voi solicita Consiliului Director o perioadă de pauză, urmând să-mi concentrez eforturile pentru a-mi dovedi nevinovăţia”. a declarat Costică-Vâlcea pentru site-ul oficial formaţiei vâlcene.

Multe medalii la karate

Campionatul Naţional de Karate pentru cadeţi, juniori şi Under 21 s-a disputat în zilele de sâmbătă şi duminică la Sala Polivalentă din Bucureşti. Programul de deschidere de sâmbătă a cuprins demonstraţii şi tehnici de autoapărare, la jiu jitsu, aikido, wushu şi ashihara, stil de luptă cu tehnici aplicabile numai în lupta reală, prezentate de maeştri şi cei mai buni sportivi ai loturilor naţionale. Au participat peste 350 de sportivi de la 42 de cluburi care au luptat pentru medaliile de campioni naţionali. Printre invitaţii la eveniment s-au numărat secretarul de stat al MTS, Cristian Cosmin, directorul Direcţiei de Sport a municipiului Bucureşti, Ştefan Săndulache, Ciprian Sora, preşedintele FR de Arte Marţiale de Contact, maeştrii de wushu Ion Benea, Petre Grindeanu, sensei Ilie Ionescu, sensei Aurel Pătru, sensei Mircea Ungurean şi mulţi alţii. ”Am reuşit deja să ajungem la un nivel normal de organizare al unui campionat naţional. Zic normal şi nu, cum mulţi dintre dumneavoastră spun, extraordinar. Era extraordinar acum 8 luni de zile, acum e deja normal. Nu ne mai gândim la ce a fost în urmă, ne gândim la ce avem de făcut în viitor. Să ajungem să organizăm din ce în ce mai bine campionate naţionale, să ajungem să formăm din ce în ce mai mulţi sportivi valoroşi români, având în vedere că lângă noi au venit colegi noi din alte organizaţii. Vor mai veni colegi noi şi karate-ul naţional, karate-ul din România să devină o forţă la nivel mondial în toate versiunile de karate. Avem, noi românii, o înclinaţie pentru artele marţiale, dar avem o problemă cu unitatea din artele marţiale. Este singura noastră problemă, unitatea din sporturile marţiale din România. În rest cred că suntem printre cele mai capabile popoare care pot domina lumea artelor marţiale”, a declarat preşedintele FR de Karate, Lucian Băroiu, cu prilejul festivităţii de deschidere de la Sala Polivalentă. Băroiu, care doreşte unificarea tuturor federaţiilor de karate, a mai precizat: ”Federaţia nu înseamnă Băroiu, pentru că în ultimul timp tot aud vorbind de federaţia lui Băroiu. Băroiu este vremelnic în funcţie, a fost ales pentru un mandat de 4 ani. Această federaţie este a României, nimic mai mult, e a tuturor românilor care vor să facă şi să practice karate”.

Rezultatele obţinute de clubul Saishin, condus de Marian Urluescu, 3 DAN karate, sunt următoarele: LOC I – MATEI ANDREEA / KATA INDIVIDUAL – U21; LOC I – ILIESCU DIANA / KATA INDIVIDUAL JUNIOARE, LOC I – MATEI ANDREEA/ ILIESCU DIANA / CĂLIN ANDREEA KATA ECHIPE – U21; LOC III – SANDU ALEXANDRU / KATA INDIVIVIDUAL JUNIORI, LOC III – STATIOIU IONUŢ/ KUMITE INDIVIDUAL CADEŢI – 70 KG. A mai participat şi sportivul Sandu Augustin-KATA juniori, care a avut un parcurs bun, însă, din păcate, acesta nu a reuşit să obţină un loc pe podium, clasându-se în top 5-8.

Rezultatele obţinute de Clubul Sportiv Şcolar Râmnicu Vâlcea, sub îndrumarea profesorului Mihai Ioniţă: 2 locuri I prin sportivii: TÂRCOB ELENA ANDREEA – kumite individual, feminin, cadete, -47 kg, CRUCERU ANDREI DANIEL – kata individual, masculin, cadeţi, un loc II prin sportivul DĂNCILĂ NICOLAE AURELIAN –kumite individual, masculin, juniori,-76kg, 5 locuri III prin sportivii: IONIŢĂ IOANA ANDREEA – kumite individual, feminin, juniori,-48 kg, HUŢU ELENA INGRID – kumite individual, feminin, juniori, +59 kg, RĂDOI MARIAN CRISTIAN – kumite individual, masculin, juniori, +76 kg.

Echipe cadeţi – juniori kumite masculin: DĂNCILĂ NICOLAE AURELIAN; CRUCERU ANDREI DANIEL; COSTIN DRAGOŞ MIHAIL; ALEXANDRU ROBERT ŞTEFAN; RĂDOI MARIAN CRISTIAN.

Echipe cadeţi – juniori kumite feminin: HUŢU ELENA INGRID; TÂRCOB ELENA ANDREEA; IONIŢĂ IOANA ANDREEA; COJAN ANDREEA MARIA.

„Mulţumim pe această cale domnului director Nicolae Bugheanu pentru tot ceea ce a făcut în sprijinirea secţiei de karate, privind participarea la competiţiile care sunt criteriu de selecţie pentru accederea la lotul naţional de karate al României. Aceleaşi mulţumiri le adresăm şi părinţilor care au fost din nou alături de noi, sprijind sportivii atât moral cât şi material.”, a declarat la finalul competiţiei Mihai Ioniţă.